統計:90-95後身家

1001 回覆
379 Like 40 Dislike
而加好似要3字頭了
98 年
銀行得24萬

比唔起連仔
份糧差不多 不過儲緊錢 買20雞既錶真係好猶豫
90年出世,大學畢業做左八年野,當平均一個月儲兩萬蚊,即是有儲蓄大概二百萬

計埋投資回報,咁可惜無買樓既話,即是大概有三百零萬身家
香港大專學界國際事務代表團眾籌計劃 Hong Kong IAD Crowdfunding Plan

https://gogetfunding.com/hkiad-crowdfunding

光復香港,時代革命。

相當當晚有睇直播嘅人,都會感受到呢句話終於喺美國國會度響起嘅激動。而家眾籌得返一日,佢哋仲欠30萬。各位手足,可以幫幫手,有錢出錢,有力出力,幫手捐幫手推嗎?

請各位善長人翁一人捐少少。30萬連登仔,只需要3000人每人捐100蚊就得,請大家幫手叫人一齊捐!一齊創造奇蹟!

代表團在眾籌計劃簡述中重申港人5大訴求,簡介代表團工作包括與各國駐香港總領事館代表進行會議;與各個組織,包括外國各校學生會、公民社會、政治家與海外港人,於當地大學進行討論;亦於本地與外地發起集會與遊行。代表團稱已募集一批學界菁英,並會繼續募集成員,以進行行政與研究工作,亦會繼續前往世界各地進行交流、參與會議,提高國際對香港情況的關注,並提出保護香港民主與繁榮的實際行動,確保香港人民繼續享有自由與權利。
98 你都係21歲姐
樓就買左 屋企人幫 儲緊下一層
撈賺住戴都係鋼款多 貴金屬款 升得慢所以好抵戴但好難有得賺
94 2M
尋日試左陣個fd部benz c220
對比返自己部錢7 越黎越想換車但我仲努力緊儲錢
我有20m到,正正常常25m 起麻
買啦
其實都諗緊下年換部新c仔 或者 年份新既二手c仔
玩過人地個部 再玩返自己個部
我以為係2樣嘢黎 大家都係車 差咁遠
大牛就算啦 唔可能既嘢 奢望黎
但買部c仔 只係捨唔捨得同財務計畫既事
93 now 45 萬身家度比上不足比下有餘個感覺好差
利申揾:25k一個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞