朋友做消防船分析被自殺疑點

186 回覆
327 Like 2 Dislike
網上轉載

朋友做消防船分析被自剎疑點,好長篇:

疑點1)
佢話佢做左消防船十幾年,近幾個月發現嘅浮屍已經係佢做10年嘅總數

疑點2)
佢話以前不嬲水警都唔會做執body 嘅工作(因為佢地懶,試過响附近都只會鈎住件body 等消防黎執)其一因為消防船有塊尾版可以放下後成件body 產上船,而水警船係唔可以咁做,只可以彎腰用手執好可能會令到成件散晒就大鑊有排搵,所以一般都會等消防黎做,但最近就水警搶着做,同佢哋鬥快到現場爭住執

疑點3)
之前如果有body 執到後,水警都唔多理,有時話放响水警基地佢哋都立即call 救護車接走,但近排水警主動接手話等佢哋處理,又忽然勤力左

疑點4)
以前如有body 都一定有原因,即會有人報警例如(有船p有人報失足搵唔到or 有人目擊有人墮海等),消防就會收到call 要做一個叫海面搜索,要做三更即62小時,在做搜索時通常body 就會响30個鐘左右浮面,但近排嘅body 全部都冇人報,全部都冇出過海面搜索,就已經發現body,即沒有原因的🤔

疑點5)
即剛發現海怡半島對開body,長知識時候,以我男友同佢D同事嘅經驗,如果真係浸死的,人係會30個鐘左右先會浮面,因為人體內有大量細菌,死左之後會發酵而做成空氣令死者浮,但在海浸左30多小時後人就會腫脹,軟晒林晒連5官都變晒,但海怡發現果個問過執果個同事,佢話新鮮5官仲好完整,即係話唔係浸左好耐,可能4-5個鐘,但點解浮面呢,佢哋話有可能一早死咗所以一早已經發酵左,身體已經有空氣,所以未變形已經浮面

疑點6)
其實所有消防同水警夜晚好少會出海,除非接到call,巡海只會係日頭做,通常夜晚會泊好响水警基地或海事署,但近排佢有同事話見到水警夜晚車住一船7-8個人,另一隻一個人出海,唔知佢哋做咩但佢地消防冇收到任何call,但水警基地同佢哋消防泊海事署距離太遠睇唔清楚
佢有同事話要買部iPhone 11
可以遠距離影住同要望住水警果邊,睇吓佢哋有冇做衰嘢

黑警死全家
痴撚線推
iphone 廣告?
死黑警幾時有報應
如果講水警個d事係真 希望消防員會出黎講
可以遠距離影住同要望住水警果邊,睇吓佢哋有冇做衰嘢
見到呢句唔爭氣笑左
唔洗審都知咩事
光天化日嘅黑暗時代
.....推
推!!!!
btw 網上轉載 有無link?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞