【私服】懷舊Online Game - TD Seal - 希望戀曲(2) - 新手教學文

313 回覆
8 Like 0 Dislike
大家好,我喺湯丸
今日同大家高度推薦一款【私服】懷舊Online Game - TD Seal - 希望戀曲
遊戲畫面走可愛風
而且最近合咗服,主城長期多人,唔怕死城咁無人玩

大量免費時裝,巴絲打同樣啱玩

今日仲開咗TG圍爐 歡迎加入

https://t.me/joinchat/AAAAAEALIrik9AiVCiWCpA

首先下載主程式
http://tw.tdseal.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3

下載完後解壓縮,之後打開登錄器【tdseal.exe】

登錄器畫面如下

然後按【註冊帳號】

【財產密碼】請謹記,以後用登錄器買任何道具都喺用【財產密碼】

推薦人如果唔介意可以填【tangyuan】
正是小弟在下

如果填咗推薦人,1 Lv就可以喺RC:27409682
或者TD SEAL 論壇:http://www.tdseal.com/forum.php
入到GAME開完角色,就可以按圖中嘅在線客服

問GM拎
1級:雷神之鎚(15天)*1 雷神時裝(15天)*1 女武神*1
200級:64格物品欄擴充卷(永久)*1 銀行尊榮VIP擴張卡(30天)*2 1000希望點

而我推薦人身份會領取到

2、推廣員獎勵
推廣人員達5個 可獲得愛騰點3000點
推廣人員達10個 可獲得愛騰點6000點
推廣人員達15個 可獲得愛騰點9000點
推廣人員達20個 可選擇以下特殊獎勵
①‘希爾特傳承者’稱號【聲望值:237296653】 + 任意時裝365天(馬可系列時裝除外)
②‘希爾特傳承者’稱號 + 馬可魔法石*12

點數我會諗方法回饋返各位巴絲,唔會獨食難肥的
同時歡迎各巴絲成為推薦人,多人玩多份開心

要設定遊戲畫面大小同視窗化打開【setD3DDevice】

註冊完後,會問是否保存您的註冊信息,如果您記得可以唔洗
但如果喺自己電腦嘅可以記一記,怕萬一記唔起都可以搵得返

之後會重新彈出登錄器,然後輸入剛才註冊嘅帳號密碼
然後會到依個畫面,按右上嘅(殘體注意)【啟動遊戲】
應該會有4條線路嘅,因為依家喺台灣,所以用台灣線路
聽其他巴絲講香港IP用國際會好D

入到遊戲畫面,同樣打返剛才註冊嘅帳號密碼

成功進入後會有SER選,但其實得一個,選左1就可以了

入到去,按創建,溫馨提示:一個AC可以開5個人物的(後面D鎖唔需要理)
如果唔小心按到會出現【必須使用角色擴充卷來開啟角色欄位方可創立新的角色】,請無視,因為依家創新角要按中間嘅創建(點舞台前方空白位即可)

創角色,基本上除咗名同職業之外,其他都可以畀遊戲幣或泡點(51 級掛機就有嘅嘢),都可以換,包括表情、頭髮顏色、性別

創完角選獅子城即可(又喺得一個選 )

正式入到遊戲,可以先打旁邊嘅1 Lv 初級教學稻草人
(打死後可按鍵盤空白鍵快速執嘢)
直到掉出1張新手的證明(有多唔緊要,之後可以掉)
然後找頭上有紅色感嘆號嘅[NPC]希爾特世界的教學特使

對話(可以按鍵盤嘅ENTER快速對話)

到依度,請一定要按【1.好 我想要學習新手教學】(按鍵盤數字也可)

之後重覆對話,直到依度按【1. 在這裡】(按鍵盤數字也可)

繼續重覆對話升級,直到出現圖中,即代表新手教學已完成,恭喜!!

最後搵[NPC]新手裝備大師,按3【3. 請問現在可以給我禮包了嗎?】

領完後,可按【I】開啟背包
謹記除咗教學用帳子同武器之外
教學用嘅上下鞋都唔好用!!!!!唔好用!!!!!唔好用!!!!!

因為你依家著緊嘅高制高防D
完成圖:

搞掂晒之後去開銀行先,圖中紅圈位置

唔夠位放下一頁繼續
新POST留名
搵到之後點佢,之後交易

會顯示【目前還未開戶、那就幫您開戶喔】
之後輸入兩次密碼,請謹記密碼,因為唔記得好麻煩
搞掂之後入一次銀行,睇下入唔入到
入到嘅畫面,空白一片
放嘢入銀行就喺背包拉入去銀行
銀行拎嘢出嚟同樣銀行拉入去背包

之後可以熄咗銀行先,最重要一環
正服需要點數嘅道具有某D私服免費購買
回到登錄器

新手需要幾樣道具,依家詳細介紹下

前期升級好快,所以可以用住商城寵
鐵甲蟹、[戀曲轟趴]蝙蝠人:依兩隻都喺寵物,可以幫您過前期,到後期都喺建議養鳥蛋系列
[戀曲轟趴]蝙蝠俠變身戒指:坐騎、喺用[戀曲轟趴]蝙蝠人嘅時候先可以用
攤販呼叫卷:可隨意開啟攤販,練功唔洗返城買藥水、賣裝
銀行VIP會員卡:可隨意開啟銀行,唔洗返城放裝拎裝
天神的守護(30天):自動食藥水(HP、MP),但只有藥水類,食物類只可以自己食
寵物便當盒(30天):自動餵寵,唔洗手動餵

武器類,一開始應該夠錢買15LV嗰把,1萬遊戲幣
如果之後唔夠錢買,需要錢可以搵我GAME名【牛丸】
長期在線,歡迎各巴絲搵我拎錢洗
(購買遊戲幣類別嘅道具需要放足夠嘅錢入銀行先買到)
放完後需要重啟登錄器
(獵人及饕客因為新職業,所以無坦柏特新手武器系列)
到時如果開咗公會我會盡量打獵人及饕客武放入去

仲有其他+屬性藥水同時裝就唔一一介紹,因為太多,喺登錄器各買一樣
之後開返遊戲,按【ALT + I】或點左下瞎拼銀行
如圖:按O即可

之後將左邊啱啱買嘅道具拉去右邊嘅CASH背包
(寵物應該會話未夠LV拉唔到出嚟,到夠LV拉出嚟用即可)
仲會有件套裝、加嘅數值都好高,非常夠用

遊戲入面有分離式同套裝

分離式要泡點先買到
而泡點要遊戲等級51嘅時候掛機才可取得

套裝用住件原住民即可,當然要靚靚可以任您選免費嘅

天神的守護(30天)、寵物便當盒(30天)、用咗會喺左上角出現小圖示
放上去睇可以睇到幾時過期,當然免費可以買多幾個都無問題

去到依度差唔多可以去升LV了

新手方面建議玩法師起家
因為點全智輸出高而且唔會MISS
非常適合起家
當然可以試晒唔同人物啦
配點同技能方面已經唔洗一點一點加同搵技能師學
全部都完善咗,可以一次過加大量點同自己學技

升級路線方面:
http://tw.tdseal.com/forum.php?mod=viewthread&tid=59

小提示,隻GAME傳送有兩個方法
第一:前後期都會用到嘅方法
喺遊戲對話框輸入【/往XXX】
XXX喺你想去嘅地圖
如獅子城 就輪入 /往獅子城(如圖)

如果傳送唔成功只有兩個可能
一:唔夠錢
二:此地圖不能傳送

第二:適合後期用傳送指令去唔到嘅地方
用攤販呼叫卷,購買一張10萬的【高級回村卷軸】
(記住唔好就咁用,用咗會飛返去你搵護士記錄咗嘅點度 )
然後到獅子城搵[NPC]德瑪西亞傳送、對話後選擇你要去嘅地方
新POST留名

下載緊
Raidcall 在線貢獻回饋獎勵

力挺 Raidcall 在線貢獻大回饋獎勵
(Updata 160111)

管理員ID:tdsealol
管理員名稱:─═❥管理員. ★>〞admin
群ID:27409682
檔案下載:官方網站

免費的高級屬性商城時裝等你來!
PS:在獎勵更新前已領取RC貢獻獎勵的玩家,可以聯繫GM補發獎品內容!

http://tw.tdseal.com/forum.php?mod=viewthread&tid=28
下載緊

歡迎

初心者去邊轉獵人
初心者去邊轉獵人

http://www.sponline.com.tw/guide/gameguide.html?Category_Sub=role

1)到咕咕森林尋找羅賓或阿特蘭迪,跟任一NPC說話皆會接到轉職任務捲軸。
2)依照指示獵殺敏捷的木馬的轉職任務,位於往幻域河中游傳送門的斜坡上。
3)完成任務之後,請到羅賓那裡就可以轉職為獵人。。
好有心機
好有心機

台灣正服仲有無人玩
台灣正服仲有無人玩

仲有
BTW仲喺咁多外掛
好詳細 樓主不如開個Rc group 比大家Join?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞