我咁樣係咪有問題?

11 回覆
0 Like 4 Dislike
我對上一個係初戀,拍咗年半,但最後因大家性格不合好辛苦而分手,但分手分得好不愉快,有大吵大鬧咁

但係我知我初戀好愛我,我地都有過好多好sweet嘅回憶,同佢一齊面對面嘅時間真係好似有粉紅色filter 係你眼前咁

但其實我地成日交嗌,我當時真係每日都好頹廢,總覺得對方終有一日會離開我,每次得我自己一個靜落黎,我總覺得我地大家都好唔適合對方,最後都係分手收場

分手後過咗一陣,其實佢同我好快都有新嘅對象,至今已經兩年幾了,我嘅另一半一直對我好好,大家都好愛對方,但係我就總係係某啲日子同時間會記係個ex,個心硬係有種好酸好酸嘅感覺,我同ex分手之後一直冇見過面,記得有次搭巴士經過個站以為見到我個ex,我第一時間心跳加速有啲驚,我未到站就落咗車望下係咪我個ex(好彩最後係認錯人),之後我冷靜落黎後突然覺得我有啲衰,我而家自己都拍緊拖啦,點解仲會成日諗係ex。。。

我咁樣係咪好仆街?

同埋我發現我第二次拍拖冇初戀咁有期待感,初戀果陣會特登做好多嘢氹對方開心,但而家真係好少花時間同心機

有冇人同我情況差不多。。。我有咁嘅諗法係咪有問題。。?

Sorry有啲長
有冇扑野

佢好想要,但佢實在俾唔到安全咁我,所以冇下文
唔扑咪散
可能都係導致分手的其中一個因素
每次戀愛都係一個階段,又唔駛下下同初戀比較嘅,正如你小學玩捉醫因好開心,唔通你讀中學會覺得冇得玩捉醫因而唔開心咩?
間唔中諗番小學的點滴,人皆有之呀。
但過左去就過左去,你唔會讀番小學。
而你嘅小學同學都升左中學而唔同校,佢都唔再係當時的小學生了。
聽下陳奕迅首 粵語殘片 你就會明。

初戀一定係最刻骨銘心。
你講得岩,都要清醒了
其實間唔中掛住初戀都正常既
始終你地分開係因為性格不合
你仲係好愛佢但覺得好難相處所以焗住要分開
假如你初戀係俾綠帽你戴又hurt得你好深我相信你唔會有呢個感覺

同埋我覺得都係出自好奇心啦
好似我咁雖然我放低哂我啲ex 但我都會間唔中stalk下佢地啲ig睇下佢地近況咁

只要你知道自己係真心愛依家個女朋友就得了
始終兩年幾前發生既野點都無可能話唔記得就唔記得既
但你要珍惜依家個女朋友
係嘅,謝謝你
自貼再講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞