狂賀!! 被篤灰後傳妻移民美國被拒 警證實謝Sir放大假2周

24 回覆
37 Like 0 Dislike
港人6月以嚟,面對警方濫權濫暴甚至向學生心口開槍,都仍未能申張公義,更加多次目睹警方涉嫌縱容黑幫、撐警人士恐襲平民,全城民憤可以話係谷到頂點。不過,莫非係驚終有一日要為自己言行負責,早前就有網民話公共關係科總警司謝振中謝Sir,太太已經有綠卡,佢就想申請埋做美國移民。多次去美國發言嘅香港眾志秘書長黃之鋒即刻「助攻」,話同美國方面講咗,要鼓勵謝Sir全家世世代代留喺大灣區呀。今日記者會謝Sir罕有唔見人,網民都好關心佢去向,八方聽講最新消息,就係傳聞謝sir申請美國移民被拒,睇嚟都係要繼續做中國人先喇。

每次警方記者會上被問到涉嫌性虐性侵被捕人士、行刑式近距開槍、射爆眼打甩牙、港鐵站內無差別棍毆平民同噴胡椒噴霧等等嘅暴行,警方都係答非所問,甚至只求掩飾包庇警員,「指心口為膊頭」都做得出。謝sir呢幾個月都經常語出驚人,例如8月尾荃灣有舉槍警一腳踢開跪地市民,謝Sir就話係用腳「推開」;有外籍警司將被警方私刑腳踢嘅「守護孩子行動」成員,形容係踢向「Yellow object」之後,佢就幫口話證實唔到警員有踢向被捕男子,唯一能夠肯定係警員身上「橙色炳長槍喺男子身上位置有搖晃過」。

次次咁樣幫警暴「漂白」,自然成為網民想美國《人權民主法》制裁嘅對象之一,有網民10月3號facebook群組撰文,話謝Sir太太已經有「conditional green card(綠卡)」,佢自己都等緊拎綠卡呀。網民當然唔捨得謝Sir背棄祖國啦,之鋒當日已迅速回應網民訴求,喺facebook話,「同咗華盛頓嗰邊講,希望鼓勵謝振中全家世世代代留喺大灣區,做個勇敢的中國人。」呢排共和黨海外事務組織副主席俞懷松(Solomon Yue),已經多次表明建議將香港某啲人員納入制裁名單,包括成個行政會議團隊。唔通今次真係之鋒「篤灰」成功?睇嚟而家,謝Sir張綠卡隨時係咁先喇。

PPRB話謝Sir放2個禮拜大假,但就無講明幾號先返工,至於移民嘅傳聞就無回應喇。據知謝Sir喺PPRB任期到本年底就完結,正常情況都會調到去其他新職務。如果真係俾美國呢個「外國勢力」拒諸門外,相信謝sir都唔使唔開心,可以學下去埋北京威威嘅「光頭sir」,成家人回歸祖國大陸懷抱,永享大灣區榮耀咪啱晒囉。

抵撚死啦dllm

https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20191009&s=6996647&a=60131763
good job!!!!!
仲有佢老婆丫
多謝g fung
謝Sir你仆街果樣真係好撚靚仔

講笑咋 係咪都食屎狗樣啦
好感動,終於可以送香港人才回祖國貢獻社會
好波呀
有請小鳳姐
其實佢俾大陸知到佢要移民美國都大獲
抵撚死屌你老母死警畜 返大灣區啦
兩面間諜下場最慘
護旗手雖要你呀謝sir
大灣區歡迎你
說好的禍必及妻兒呢?
點算呀謝Sir
拿拿聲開返個微博同14億中國人道歉啦
恭喜謝sir
共產黨揀人,先睇忠誠度,再睇工作能力,最後睇個人操守。

有一個謝振中,難保唔會有更多謝振中準備做賣國賊。

共產黨會覺得冇一個香港人信得過,包括林鄭 (睇睇曾蔭權爵士就知林鄭下場), 包括警察。

我估中共特務依家24小時監視住政府同警方最高級嗰幾十個。

警察聽住, 共產黨最終會放棄你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞