文宣idea , 召喚美術巴絲

49 回覆
23 Like 0 Dislike
今日大家返工咁辛苦
中立淺黃心底心底唔多唔少怨言
要做返d 文宣,鞏固返呢班人
加強不分和勇嘅信念

除左要指責黨鐵亂上加亂
仲要打返d 温情牌

EG:
你失去了三天重陽假
他失去了三個月暑假

你可能浪費了三小時在交通
他可能浪費了三年在監獄

你這個月失去了勤功獎
她這一生失去了一隻眼

你差一點就可以迫上巴士
他差一點就失去了生命

劣作:

光復香港 時代革命
721 831 101
解散警隊 刻不容緩
呀~~~~死黑警
香港人 反抗
以牙還牙 以眼還眼
香港警察 屌你老婆
光復香港 時代革命
幫推
推,留名
我覺得可以分開兩邊,一邊放普通人(巴士站排隊之類)一邊放義士加強對比,再喺兩邊放caption。

劣質示意圖

另外會唔會考慮sell家庭溫暖之類,例如指出家庭撕裂,話只有贏咗今次先可以真正修復撕裂?
推啊有用
呢個好
正呀呢個
好感動,深宵有人打咁多字回覆
有冇人有文宣telegram? 可以話俾佢地知
"花" 三年/ 三個鐘
好過用 "浪費"
全球「和尼畫」
#XinniethePooh Challenge

https://lihkg.com/thread/1640322/page/1

「和尼畫」挑戰
1.畫出你心中所想的維尼圖
2.留下你想對習維尼講嘅說話
3.放上ig、fb、twitter,tag #XinniethePooh
4.tag 1-3個你想佢一齊畫維尼嘅朋友
5.被tag嘅朋友一齊畫維尼,讓愛與維尼佔領地球,推到畀習維尼本人見到

「Xinnie the Pooh」Challenge
1. Draw your own "Xinnie the Pooh"
2. Write down what do you want to tell Chairman Xi
3. Post your work on instagram, facebook and twitter with tag #Xinnie the Pooh
4. Tag up to 3 more friends to ask them draw together!
5. Those who are tagged also join to draw Xinnie the Pooh, keep drawing until Chairman Xi can see our works!!
你啱
當然字眼可以再執
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞