[突發] 前幾日隻國際最大文宣game俾google censor左

429 回覆
450 Like 4 Dislike
利申an dev
巴打你留意死因
capitalize on tragic event / conflict
即係禁止發死人財/國難財

呢個point 你移除in app purchase 就應該得

你個app仲比唔比resubmit?
如果唔得就改package 名當新app 再交
每個acc 有3次記大過機會
Push
email 左比你

巴打你留意死因

capitalize on tragic event / conflict

即係禁止發死人財/國難財

呢個point 你移除in app purchase 就應該得

由於你個app 係suspend(記大過)﹐需要改package 名當新app 再交

每個acc 有3次記大過(suspend)機會

唔建議上訴﹐你只係同一d bot 講野浪費時間﹐作幾大段文動之以情都係無用﹐人地policy 一早set 左無得改。我係過來人身份已經3次大過無左個acc﹐擁有無數抗爭經驗﹐依加重開左新acc
我們禁止任何對天災、暴行、衝突、死亡或其他不幸事件缺乏合理敏感度的應用程式,也禁止任何應用程式利用這類事件牟利。

以下是常見的違規行為:

對於因自殺、濫用藥物、自然因素等情況而死亡的個人或群體缺乏同理心。

否認重大不幸事件的發生事實。

涉嫌利用不幸事件牟利,且對事件受害者未帶來明顯助益。
再講下一開始點解上到架
個人經驗
google play係採取先上架後review 既方法
佢會用BOT scan 下你個apk 有無virus 同run 唔run 到﹐有無侵權圖像咁﹐無咩問題就approve 上架再等真人review。所以google 先做到4小時上架既神速

如果個bot 覺得有問題就會flag左比真人睇﹐有d policy 個bot 係check 唔到就要等真人再check
你要Google 幫首先你要幫佢手
like it or not, sensitivity 係美國係好大嘅議題
極端d去諗, 你唔會係Google play store 搵到納粹屠猶, 911, Jihad 之類嘅material
作為 content creator, 你就要諗下點走餞

btw 睇下今集south park
Tweeted
如果係咁又唔關奶共事
我之前down咗 隻game仲喺度
原屌原來係咁
冇解set免費
再捐款或廣告得唔得
Hello, Google! Any explanation?
#BoycottBlizzard
上 F-Droid!!!!
推!!未down呀!!我想玩
繼續推
retweeted
重要WOR
連GOOGLE都奶共(其實一向都係)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞