今晚見完聽日點?十月八全港三罷 刻不容緩!!!!!!!!

182 回覆
244 Like 13 Dislike
聽日係緊急法出咗之後既第一個工作天一定唔可以鬆懈!
睇死條仆街黨鐵聽日又正常運作 一切恢復正常
唔可以咁咖!!!!!!!!
聽日正常返工返學就等於香港人係緊急法下都可以生活得好好
大家團火就好易熄 我地唔可以比依件事發生!
要食住個勢 繼續死城 等啲商場繼續開唔到 令商界終有一日向政府施壓 製造佢地既恐慌 先有機會威脅到個政權
講真罷工對香港人而言可能真係好難 大家都好多包袱 好多責任要揹我都好明白好理解
但真係一個好有效既施壓方法 求下大家再試一次 再信大家一次 再團結一次
小妹自知個人力量好細 自身影響力可謂微不足道
但我應承大家 大家罷 我一定會同大家一齊罷
見到日程表文宣十月八吉咗心勁慌
唔想三罷只係一句口號 就要靠香港人對大家既信任
大膽提出

十月八 全港三罷 下午一點

各區遍地開花集會

香港人反抗呀!!!!我地唔會輸!!!!!!
自推 0/10
自推 1/10
自推 2/10
支持三擺
自推 3/10
自推 4/10
自推 5/10
自推 6/10

行動Post : https://lih.kg/1634329

目標一、哂馬
由於警狗唔再批不反,即使批左亦會製造衝突。
為左令和理非可以舒舒服服地出返黎,展示人數同民意,
所以就利用黃店門外既人龍,製造畫面同話題吸引媒體注意。

目標二、支持黃色經濟
依幾個月生意難免受影響,加上可能被藍絲杯葛,
良心黃店係好需要大家支持。
最實際既支持當然就係拎銀包出黎,入錢入錢入錢!
另外參考連登既食評,由於良心經營既關係,黃店食物質素一般都偏高,
絕對係win win雙贏!

------------國際文宣------------
請將買返黎既貨物/食物/單據同排隊盛況
一齊用#Buy4HK
放上IG, Twitter, reddit
自推 7/10
自推 8/10
自推 9/10

行動Post : https://lih.kg/1634329

目標一、哂馬
由於警狗唔再批不反,即使批左亦會製造衝突。
為左令和理非可以舒舒服服地出返黎,展示人數同民意,
所以就利用黃店門外既人龍,製造畫面同話題吸引媒體注意。

目標二、支持黃色經濟
依幾個月生意難免受影響,加上可能被藍絲杯葛,
良心黃店係好需要大家支持。
最實際既支持當然就係拎銀包出黎,入錢入錢入錢!
另外參考連登既食評,由於良心經營既關係,黃店食物質素一般都偏高,
絕對係win win雙贏!

------------國際文宣------------
請將買返黎既貨物/食物/單據同排隊盛況
一齊用#Buy4HK
放上IG, Twitter, reddit
自推 10/10!!!!!!
國際文宣唔夠人啊 咪講句交比文宣組就算 自己上Twitter 幫手 搵英美德日韓等等議員或者重要人士留低或tag 或開post 黑證據
行動唔好開得太急,要有動員期
動員期由三日至兩星期不等,期間盡力宣傳
罷工依d本身就難動員,所以宣傳期要長
真!急求文宣組幫幫手
感激不盡!!!
大家緊守崗位,記得四大原則。

10月7日

和理非:
1. 貼文宣 (全日)
2. 唱歌 (大家預15:00後)
3. 追悼會 (19:00,睇日程表)
3. 國際文宣戰線 (全日)

勇武:
1. 只針對裝修爛鐵(睇赤鐵情況而定,可在20:00或更早)

各位手足,食飽飯休息完又要開工喇,今晚八點,十八區見
https://lih.kg/1634412
都係 太急可能真係好難 十月二號三罷其實效果都貌似唔係咁理想
後來三號四號都有零星繼續罷工罷課宣傳聲音
不過始終我覺得都係香港人仍然有種心理關口未跨過
罷工人數屬少數影響力細之餘 又對有罷工既一群好不利
可能都好似之前有po提到係同冇統一工會保障有關
但想嘗試吓可唔可以食住個勢 召集一次
唔知會唔會太遲
總之今晚唔休息
18區要人

gphone作為sell法案既先導者, 已經叫左大家唔好割裝修/魔法, 因為法案無可能7日通過, 通過亦唔代表有實際壓力可以令我地即贏.

https://www.thestandnews.com/politics/%E9%97%9C%E6%96%BC-%E8%A3%9D%E4%BF%AE-%E5%9C%8B%E9%9A%9B%E7%A4%BE%E6%9C%83%E5%BE%9E%E4%BE%86%E4%B8%8D%E6%98%AF%E9%90%B5%E6%9D%BF%E4%B8%80%E5%A1%8A/

大家緊守崗位,記得四大原則。

10月7日

和理非:
1. 貼文宣 (全日)
2. 唱歌 (大家預15:00後)
3. 追悼會 (19:00,睇日程表)
3. 國際文宣戰線 (全日)

勇武:
1. 只針對裝修爛鐵(睇赤鐵情況而定,可在20:00或更早)

義士既血不能白流

香港人退無可退 只能反抗

光復香港 時代革命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞