析中華與中共的密切關係 一定要睇

34 回覆
36 Like 0 Dislike
相信有睇過異形(Alien)既朋友都知道,異形(Alien)點進行繁衍,利用轉錄宿主的有用資料再套入自己的基因裡最,最終宿主會死亡。

事實上這個也是中華中共關係的最好寫照,中共利用中國人/中華民族發表的偉論,例如,你是不是中國人,中華民族偉大復興等思想,中共異形的寄生形式以中華作為宿主

而每對依個情況一般人有兩個取向

(1) 認為宿主不是異形而唔應該殺死宿主,但咁做就會令異形成長而且宿主最後都會死,成長既異形會令更多人受害,更難對付。
(2) 認為宿主雖然唔係異形,但如果依家唔殺死宿主,異形就會不斷成長,就算幾唔認心都要下手,令異形不能危害更多人。

如果係你,你會選擇(1)定(2)
---------------------------------------

我會選擇(2) 淘汰中華,為人類的生存空間堅決奮鬥!
根本支那垃圾必需徹底淘汰毁滅
中國純粹係政權
華夏係文明
政權冇左,文明一樣可以延續
食餃子嘅繼續食餃子
食茶嘅繼續飲茶

文明冇左,政權都一樣可以延續
同共滅左正體字一樣有統治權
中共既政權用中華黎延續,中共無左中華請問點延續。

請解
Pish
滅左正體字不是還是好地地嗎?
廣州新一代有人會廣東話嗎?
上海新一代有人會上海話嗎?
文化大革命破除幾千年來的「舊思想、舊文化、舊風俗、舊習慣」過後還是唯一執政黨
我依家問緊你,
中共無左中華點延續
唔係中華無左中共延續
識唔識分我問緊咩呀?
提埋你啦!

中共無左中華,佢連中華民族偉大復興都講唔出。
做咁耐人,人地口講咩同實際做咩係兩回事你明唔明?

呢個政權只係口講中華民族復興

實際上中華從來都唔係一個單一文化,佢特登塑造一個新嘅「中華文化」出嚟,呢個「中華文化」就係你見到嘅中國紅,講普通話。

事實上由南到北,西到東,每省嘅文化都唔同。

人地中華文化復興做口號,你就信到足

華夏文化孕育十多個政權出嚟,由秦到中華民國

每個政權都有滅亡嘅一日,但人民所遵守嘅習俗係冇跟住政權滅亡而滅亡。
中華文明二千年黎,就係不斷產生暴政,一代比一代暴烈。
佢就係做比愚民睇....你睇下佢有幾多愚民就知

無左中華,佢連想愚都無得愚
無謂咁講,儒 法真係消失過? 我話你知無

中共依種異形就係寄生係依個宿主入面拎緊佢有用既DNA
咩期望, 由儒家本身就反人權無法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞