[係咪冇乜人知?] 琴日喺長沙灣撞到人嗰架紅的,係由石硤尾消防局高速落斜撞示威者

265 回覆
485 Like 1 Dislike
謀殺!
成程都冇直播 唔知有冇記者影到
大約係5pm發生

熱血個 page 有另一角度條片
呢單真係最火滾
仲有死左膠阻住我地還手
明明條友想謀殺,仲幫手護住佢
依家既政府既弱點係咩?係冇公信力!!!所以呢個政府講咩都好,都會受人質疑!!所以文宣要focus係緊急法帶來既“經濟危機”,市民就會buy!!

之前幾單新聞:
1)中國向香港借4000億美元唔還,滙控CEO辭職
2)8月份香港銀行的港元存款總額急跌1,110億元
3)8月本港零售銷貨總值按年大跌23%
4)近日atm排長龍,甚至冇錢
5)逾一成ATM受損不能運作,中資銀行成為示威者目標

呢的都係“經濟危機”既先兆!!
政府緊急法會令行政機關有無限權利,市民既財產隨時被凍結、沒收,而且政治前景未明,《緊急法》恐嚇走外資,令香港玩完。
只要廣大既市民認為信心危機,要提領現金換美金保平安,銀行體系唔夠錢...外資沽空港股...港幣被拋售...成個經濟可能好快收皮......然後部分銀行可能就會call loan...部分中國企業無法償還債務,就會引起一連寸反應,將香港既金融炸彈引爆,然後波及內地,繼而全球。中共肯定無法承受,而港共面對國內外商家同財金官員既壓力,相信會好快跪低...

我地呢個禮拜做d咩,就係要廣泛文宣帶出一個信息,同全香港人講,同全世界講,政府緊急法即將引爆經濟危機,係焦土既選擇,後患無窮,大家可能要適當處理自己的資產!!同埋將五大訴求同經濟復甦掛勾,有左普選制度,香港係一個更公開,更公平既自治地方,大家就會有信心投資!大家唔好比緊急法嚇到,被政府帶風向,大家focus太多係蒙面法,私了,裝修,呢個緊急法既經濟炸彈大家要識得用!!
呢單真係殺人
有無被撞女傷者最新情況?
啲藍絲仲好意思話佢因為人多驚搞到踩錯油,一早有心謀殺啦
推!
原來係咁,
唔怪得 睇片見到 去到長沙灣 已經 爆左玻璃
佢係殺人怪 唔係普通怪
一定要召喚最強神獸
尾龍骨 雙眼
大大力踩頸最好
push
我想問有冇人可以整個藍的list?

我今日都坐到架好藍嘅紅的聽個司機同啲行家嘅對話,話唔埋佢會成為下一部危險駕駛紅的。

我覺得有必要有個機制可以提醒大家邊啲的士司機駕駛態度極有問題
[香港本土書店List]裝飾罷買三中商,中共思想控制香港人
https://lih.kg/1632803
推呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞