撞女手足嗰個的士行唔係豪華大,炒車呀各位

439 回覆
699 Like 7 Dislike
feel到陣藍味 可以重新評價 講聲唔好意思就ok
再留負皮俾佢
我識唔少司機都黃
冷處理算了
講得好 爆哂所有鋪頭佢
要佢地知道邊個惡啲
如果去到全部藍底都要私了
不如過黎紅磡土瓜灣大屠殺先,舊區廢老十件有九件都係藍
某d大車行係藍 擺明收晒大陸水
有份留言攻擊佢既手足去講返聲對唔住啦,我地唔係藍絲,唔會割,改返就無事,老闆頭先都出左聲明,佢無咁小氣,去留返個言啦大家
成個電話係車度都可以搞錯,成堆變哂支那人咁亂咁咬
真係開始失控
隨便屌我分化撚,如果連叫大家冷靜下都係既話
【小篇回應】終於有時間冷靜少少。
首先,2019年10月6日發生的士撞人事件,並將本專頁「預約豪華大的士」@hkfordtaxi 捲入事件當中。

1. 如果語氣上,有任何不當,我向各位致歉。
2. 本專頁由前線駕駛大的士的司機自發組成,我地都係自淘腰包落廣告。而專頁小編並沒有受薪,只是司機間中開下比的士小編開下賺錢。而專頁司機都是向各大車行租車,所以是有專頁司機駕駛涉及撞人的士同款之的士。但並不代表本專頁認識該名司機。
3. 任何以車輛撞人的行為,相信有人性都無人會同意的。所以我們不希望見到有任何撞人的事件發生。我們譴責任何以車輛撞人的行為。不單只今天事件的司機,是任何司機。
4. 有消息指出,我們是退休警察組成,我們澄清本專頁沒有退休警察。
5. 我們一向主力接載輪椅乘客,特別是行動不便的乘客,並沒有向任何受傷人士攞景之意。
6. 最初回應發貼時,我小編個人並不知道被撞的女人撞到嚴受傷,我重申任何撞人事件都唔岩,希望傷者早日康復。
7. 我們被同行借事件,惡意中傷,我們都是受害者。我們深感無奈。事實上, 如果大家上google 搜尋,會發現大量同樣以「預約」「大的士」等字眼的宣傳。
8. 大家可從相片及各項片段,睇到車身上的電話號碼與本專頁的為不同。
9. 對於已發出的留言,我地唔會刪除。我地唔會逃避問題,會與大家想辦法解決問題。

今晚我們突然被數以千計的留言及電話。更被指責為撞人兇手。對於一時間無理的指責,情緒及字眼上有唔妥當的表達我們深感抱歉。

不論如何,我們會繼續努力為有需要的乘客服務

@hkfordtaxi 預約豪華大的士專頁 小編FASI CHAN 字
如果豪華大敢派人撞我手足我就搞,但今次人哋唔係租俾個殺人犯
加上冇做啲咩嘅點解就係藍?我知好多都係,但冇傷害到手足,又何謂多條戰線?
咁大隻字都錯
又唔撚fact check
紅衛兵,唔理三七廿一就搞鳩人。
豪華大個Page出左道歉啦
唔知下唔下到大家啖氣
冤有頭債有主,你咁樣諗同班popo 諗過個個都係曱甴有咩分別
係嘅係嘅
依隻係波台畜牲黎,唔使太認真,佢老母比黑警輪姦生左佢出黎,賤種係咁架喇
屌你睇返黃藍紅黑張圖啦,郁啲就神獸
一單還一單 搞錯要認
佢冇去篤灰派車搞手足就無謂開多條車行戰線,前線好忙
同意
所以我都開左post正視聽唔關豪華事 是其是 非其非
你咁講 令我諗起一間五金鋪
大家要冷靜冷靜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞