和理非角色列表,屌你和勇合作唔係得個講架!熱門見啦

792 回覆
975 Like 5 Dislike
小女子P牌一名,講嘢未必百分百周到,盡曬力求手足補充
我知道和理非去到呢個地步成日都覺得自己做唔到嘢,但一句到尾其實你地大撚把嘢可以做
之前講過幾樣,包括禁錢 (記得重點係同班藍屍廢老講!講到香港好危險,要一齊禁!搞撚死啲銀行為止)抵制 (你老母唔洗我解釋點解啦係咪?宜家出埋黑指引大家唔該跟機啦屌)外國文宣(連登英文台啊讀咁多年書係時候用啦)全民三罷(等文宣係咁)
-
好,宜家下集,再同各位和理非分個靚類
-
(一)受歡型
特點:社交媒體多Follower
可做:推post啦你老母,但係唔該推啲游泳資訊 同埋推得有技巧
發夢時:比放消息比哨兵,TG update太快,好多重要消息都會被洗
宜放Post:實用資訊,日程表、路線圖資料(發夢時候就推上story比人有得睇返)
宜放Story:即時網上做嘢,REPORT被捕AC、留意有無人ig求救幫spread、重要交通消息(有無巴士)
平時:重要片(令大家keep住團火嘅)、溫馨提示(抵制名單)、精神安慰(治療圖?寫啲說話鼓勵大家)
-
(二)有米型
特點:有多餘錢
可做:錢財身外物,眼不見為淨,所以用左佢啦
發夢前後:係黃店附近逗留,請手足食飯;派飯券(Openrice有曬用得飯券嘅餐廳);租定Airbnb/hostel比手足(租d可以靠密碼自助check in嘅,或者你直情朝早check in完將鑰匙放係手足搵到嘅地方);有米到有車就義載啦屌
平時:捐比星火、買物資(六角匙、鉸剪、勞工手套、豬嘴(3200、6200、60926)要買埋濾芯,唔好淨係得個嘴)、留意下有無眾籌
雖然比錢你未必會見到直接影響,但其實你嘅付出對手足黎講好重要,都求手足補充需要啲咩
-
(三)街坊型
特點:普通街坊,但自由身,可出沒
可做:風頭火勢手足要走真係靠你地啊
發夢時:唔驚嘅落個樓散散步,順便教下小朋友點樣走,走唔到可以去邊到避(屋企密碼);同小朋友認下親戚,扮曬帶佢翻屋企;帶衫比小朋友換,同埋生理鹽水;擔遮啊屌
發夢前後:行街望多啲地下睇下有無執到嘢<<<重要
平時:連儂牆需要你;探多啲路熟悉社區(尤其留意巴士路線!!!);分辨屋企附近嘅黃藍店鋪,採取適當措施;組人鏈就去啦
-
(四)籠中型
特點:咩都做唔到,多數發夢都唔出得
可做:傻啦你以為係屋企真係可以訓覺?你大把嘢可以幫啊
發夢時:唔該,入曬所有TG gp,手足問你邊到邊到有無事嘅時候要即刻睇到兼答到;法院聲援(多數平日朝早,請個半日假去支援下手足你唔係都唔肯呀?)
發夢前後:行街望多啲地下睇下有無執到嘢<<<重要
平時:如果你覺得自己無用嘅,同我望清楚
[size=4]正正因為你無得出去發夢,你嘅資訊會係最全面,而你都會有最多時間

你可以有好大貢獻,但你都需要比其他人勤力
你可以做資訊整合

1.瘋狂update抵制名單(大店大家都知,但呢個世界店鋪多的是,飲飲食食行街買野絕對難你唔到)
2.交通資訊(okay我知道已經有好多整合路線圖,但風頭火勢睇圖都眼花,所以你要將所有嘢save係個腦),邊架巴士去到邊到,邊架巴士經咩隧道+轉車站,當你倒背如流,先可以成為最強幕後)
3.律師電話號碼(我都知道有list,但即背即比點都快過叫人慢慢搵list,同埋記得要背啲難記嘅,聽聞容易背嘅會jam線)
4.偽校巴車牌(成日見TG都係一批一批更新,整合左佢啦辛苦你)
5.製片(各大媒體有嘅都係即時片段,即時片段只有一刻嘅衝擊,所以你要做嘅就係剪片,澄清片、黑警片,感動片都得,咁先可以幫到文宣,最好有埋英文字幕,衝出國際啊你老母)
-

多謝願意睇到呢到嘅大家,我今日狀態都麻麻地所以無用到好多highlight,如果閱讀辛苦嘅話講聲唔好意思。我只係希望各位和理非唔好感到無力,勇武手足好需要你地支持,你地可以做後盾,純粹坦白講宜家咁嘅時勢,都希望大家諗一諗可以點樣行多一步

講多個彩蛋,我有個有米fd平時成日搭的士,而佢就會每次都扮同朋友講電話講呢件事,目標係令更多司機支持我地、信我地班後生仔,我覺得呢招都幾work因為的士大佬其實發夢個陣都係重要幫手

雖然黎到宜家我地都無咩必要感化藍屍,但如果係啲對我地有幫助嘅例如餐廳老闆/的士大佬/有車嘅朋友,而你又自問擁有三寸不爛之舌,咁仲等咩呢?

最後嘅最後,唔好再互屌同埋搞分化
前線承受嘅壓力超乎你地想像,不完美可改善再做好啲
同埋,講聲多謝啦好無?
再同埋,如果仲有大型集會可以和勇同場嘅,攬下佢地啦

香港人,和勇合作,缺一不可!
煲底見!
推推推
自推!!!
P牌冇得推
求大家幫手留個言推上熱門!!
今日見到咁多分化撚都唔知講咩好
和理非入啊
幫推 仲有發夢/行街嘅時候唔該和理非都要保持警覺
有時唔係想鬧你哋但係危機情況仲成碌木咁 好難搞㗎
求大家入黎幫推
令場運動可以做好啲
對店舖:
記住唔需要次次硬裝修
可以善用蟲系魔法同埋1823

對人(影大頭相/非主攻類):
可以幫佢飛個靚髮
唔係下下爆哂缸先叫成功既

要贏一定要剛柔並用
入啊大家
和理非做嘢啊
求幫推
推推推
大家要加油!!
P牌推
推一推!!!
大家 呢幾日都係行動日
但連登都無比大陸DDos攻擊
就證明左係大量五毛做緊野
又分化又風向

我地係時候要醒下

不分化 不割蓆 不篤灰

跟住就係開始做正經野:

1. 推紅色的士撞人單野

2.推黑警又當街踢人單野

3.九龍塘軍營入面有綠色防暴警既片

4.解釋返裝修既原因比外國知

5.宣傳黑紅藍黃既概念

光復香港,時代革命!

我地唔好再比五毛搞爆連登
求推
推推推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞