美人警告《香港臨時政府宣言》或遭官方滲透 疑為軍隊鎮壓提供借口

275 回覆
573 Like 23 Dislike
就算係自己友做都要割席
要贏始終要靠美國
所以而家係要自治唔係獨立
推呀
依家美國提出人權及民主法案,保障香港自治權,你至少攞咗喺手先啦,獨唔獨立之後再諗
正視聽!臨時會議運作團隊
https://lih.kg/1630431

一步步黎...唔好急....
你實等到獨立一日既
只可以講 就算真係想提都唔係依刻
1967年暴動又係工聯會搞事
而家又係佢地
幫到盡
大家要睇實風向
人地俾埋下台階你
呢樣唔好再搞住
唔好改6大訴求好唔好
堅持返五大訴求
獨立調查->重組警隊
希望大家俾忍下俾法案過咗先
我自己就覺係推得好急....
同求其有人話係就係?
點解可以諗到臨時政府咁撚蠢 ( 希望你純粹係鬼啦 )
不過唔錯都錯左 唔好再提

六咩大訴求 真係實行到五大 之後再計劃啦
係刻不容緩喎
對唔住大佬
未係時候,雖知大家好想。但自己宣讀無意義,應先破後立。
你班兒登仔,叫咗你哋要用腦要做嘢要讀書,唔好玩膠,唔好膚淺,但就玻璃心,接受不了批評,以小人之心度君子之腹,成日話人係咪都鬧你。你唔on9我咪唔鬧你囉,打緊仗啊,你敵人係有一百年陰謀同治術經驗嘅中國共產黨啊!

來歷不明嘅宣言你就幫手讀,勇武手足打生打死,你就幫建制派抬轎!依家玩出火,開心啦?美國停手唔幫香港,中国收皮,然後中共來港穢土轉生。你唔讀下世界歷史,都讀下香港歷史啊,小學雞!

我預撚咗你班兒童玻璃心包拗頸架啦,攬啦,工聯會都攬啦,工聯會都話幫工人,正如民主黨都話民主,呢啲時候要團結不分化,係咪?

傳送門:
https://www.facebook.com/hongkongparliament/photos/a.103888391019258/103888157685948?type=3&sfns=mo
===============
臨時政府宣言,首句就是馬克思主義的歷史進程論,匪味十足。其中一句「以較短日期為准」的「准」字,正體中文該為「準」,但由於正體中文也有「准」字,簡繁翻譯器不會將准字譯成準字。另外,宣言中多次使用「人民」字眼,乃中共常用字,香港較常使用「市民」或「國民」。宣言提到「臨時政府」要接管政府部門、頒布新法、設立臨時立法會等,然而這臨時政府卻影都無,等同虛言。

美國將要通過法案逼使香港實行雙普選,《臨》宣言不單無視美國,分離主義令美國無法介入,更要成立「臨時立法會」。普選立法會不要,要臨時立法會,是不是似曾相識?沒錯,1997年一月,中共與建制派不滿彭定康政改方案,於是跑到深圳成立臨時立法會,阻礙香港民主化進程,禍港至今。

//
香港特區政府宣布訂定《禁止蒙面規例》後,大批港民上街示威抗議,向政府表達不滿,甚至有人4日夜間發出《香港臨時政府宣言》,號召建立臨時政府。對此,美國共和黨海外分部發言人俞懷松(Solomon Yue)5日表示,這很有可能是被中國的假示威者滲透,說出的假宣言,如果港民當真,可能會給北京當局出動解放軍的理由。
https://rfi.my/4czo.f
//

https://www.facebook.com/NordicHearts/photos/a.1586918651550797/2423189457923708/?type=3&theater
無論如何,等到月尾先諗咩獨立啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞