4000頁!緊急法及66、67解密檔案(不斷更新中)

1600 回覆
2981 Like 4 Dislike
是咁的,我係一名响英國嘅研究生,由8月底政府吹風話要立緊急法我已經開始瘋狂追錄 1966、1967 同埋緊急法嘅英國解密檔案

點撚知個政府仲快過我,雖然未執好晒,我而家公開全數約 30份、總共超過 4000頁嘅檔案,各位手足、傳媒、法律專業人士,請各自爬山努力

http://bit.ly/2VeIF8B

全部檔我會以狗衝嘅速度不斷修圖 update,個人認為幾份係重中之重嘅:

1)當年每週報告,係由英國國防部、首相、外交部、總督府 in the loop做報告,講每週死傷、搶劫、炸彈同被捕、起訴數字 >> 大家可以對比今日政府草草通過係同當年嘅暴力完全不合比例

2)當年緊急法、宵禁、對中共文革政治評估,以及本地商會嘅溝通研判 >> 習 & 毛 的政治風格可以對比同參考

3)跨部門 propaganda war 戰略 >> 文宣 & 傳媒必讀

4)1967 暴動嘅政府內部報告,應該係由當年嘅布政司撰寫,有詳列唔同同鄉會嘅名單 >> 可以 map 返今日個政黑鄉網有咩變化

祈求民主與自由萬世都不朽 我願榮光歸香港!
推到上熱門 !!!!
Tui
.
Tui
push
push
留名睇
推,要比多D人睇到絲打既努力
求幫推
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞