打算下次集會cosplay joker 有冇人跟?

23 回覆
2 Like 48 Dislike

大家戴個面具都ok架
香港人基本上每個都有唔同程度上既精神病
我會試下集會都戴小丑面具 睇下咩反應
有部分外國人對joker 觀感唔太好
因為之前有戲院槍擊事件
揀 batman
仲乜要揀個chaotic evil嘅角色黎代表香港抗爭革命?
連登仔係Dark Knight
黑警先係Joker呀!

https://lihkg.com/thread/1617361/page/1
提下你美國係曾經有槍手自稱joker 衝入戲院無差別殺人,宜家套戲上美國嗰邊已經好敏感,真係唔建議用,如果唔係一定有唔少美國人反感
網傳上映日將有槍殺! 美戲院擬禁《小丑》影迷變裝入場
https://www.nownews.com/news/20190928/3657451/

美國網傳有槍手打算在《小丑》上映當天,於電影院發動大規模槍擊。
2012 年「黑暗騎士:黎明昇起」上映時,科羅拉多州劇院曾發生無差別槍擊案。

當美國擔心緊有人模仿joker犯罪時,你自己用個腦諗諗我地應唔應該扮joker
今晚joker現身
V煞算 joker理念不同
無人跟呀屌你老母
係batman 面具呀
求下大家唔好扮小丑喇,小丑係唔會救香港,係會炸7香港
代表被壓逼既人要反抗
joker係代表無差別傷害人
中二病樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞