黃大仙區不能搞地點

1234 回覆
3241 Like 20 Dislike
CD-ROM 借朋友account代post

作為一個職業駕駛者,我真係好怕你地搞彩虹🌈

彩虹作為一個戰略地點,因為太低調所以好彩地長期被忽略。 呢個冇人注意嘅小地方,竟然同時匯集左東西九龍嘅幾乎所有車流。 去圖:

認真一睇下地圖, 就會發現九龍東西路面交通,只係有三條路線可以揀

1. 龍翔道
東連觀塘,將軍澳,東隧
西連深水埗,葵涌,荃灣,3號幹線往屯門及機場

2. 太子道/阿皆老街,公主道
東連觀塘,將軍澳,東隧
西連油尖旺一帶,或者接返西九龍快速來往荃灣等

3. 舊機場隧道接東九龍快速公路
東連觀塘,將軍澳,東隧,西至加士居道,連接尖沙咀,紅隧

細心睇下,3條線有2條都滙合喺彩虹迴旋處(藍圈),再加埋來往西貢嘅車流,呢個迴旋處係東西交通一個極重要交匯點,有咩意外就得返長期塞車嘅路線3可以揀,基本上所有車都唔洗行

加上政府唔知係懶定智障,喺一個咁繁忙嘅路口仲擺個紅綠燈,自製樽頸

呢枝燈最危險嘅地方,係佢天然地就會閘停車流,俾機會你班死暴徒可以安全又施施然咁起路障

平時行開呢頭嘅手足都知,呢度任何一個位置撞車都會令車龍蔓延到成個東九龍。

我喺度想像,如果又黎一次十一國殤咁黨鐵大規模不合作運動,你班死暴徒走去打爆呢個直徑唔超過1公里嘅地區,肯定會搞到全九龍交通崩潰,到時就全香港同你班甲由攬炒

所以,我求下你地,千祈~ 千祈~ 唔好搞彩虹,會出事架
打得咁辛苦,自己推一推先
幫你推一推
push
Push
夠唔夠位散水,手足生命係重中之重
吾好搞彩虹丫
直通九龍灣,啟德,新䈬崗

散水唔成問題
暴徒
彩虹好易被圍
黃大仙喺龍翔道俾人前後包抄都差唔多
點只東九龍,燒埋入TKO
真係唔好搞,彩虹全部都係廢老

陣間警察先生亂掟tg 隨時唔小心吸左死幾件
On9路口
黃大仙都好d,都仲有得走上山,其實上咗沙田坳道上獅子山,有路去到沙田的
係有連鎖效應嘅路口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞