Joker套戲完全影射緊香港

62 回覆
62 Like 115 Dislike
我仲以為係特技黎
原來個演員真係侏儒
我個人睇法:佢殺三個西裝友背後無咩崇高嘅理念,只係作為一個地底泥當黑左一日而一時衝動嘅反撲,死嘅咁啱係所謂金融才俊而切入到當時葛咸城嘅階級鬥爭(如果佢俾開頭班童黨打嘅時候有槍,成件事發展已經唔同哂)

Arthur 想要得到人認同,做娛樂家呢條路行唔通,但係殺人可以成為英雄,咁咪行呢條路

佢要討伐嘅至多係社會嘅冷漠但唔係社會嘅不公
你地發夢發到懵撚左?
Joker 有精神病拎黎同天琦拉埋黎講?
#請廣傳

香港人俾政府恰到上心口!
「反蒙面法」有機會聽日立埋
如果你連三罷公投都唔表態
你 註定輸一世!

公投截止日期:10月11日中午12點

The Government treats all HongKongers as nothing and they also want to pass the anti-mask law to tackle protesters.
It is time for us to speak up! Let’s give your opinion on performing general strike.

Deadline: 11 Oct 2019 1200 HKT

公投傳送門:http://bit.ly/2nWkSyo
呢套裡面既小丑只係一條為所欲為無理念無藥食病發既精神病人
咪攞黎同前線勇武義士比
巴打 睇完千其唔好上腦
佢同佢班示威者,同香港完全唔同

全世界同我睇左佢
侏儒?
連登仔

睇到想大嗌時代革命
義士似Batman多啲,用武力行動,受到唔同方面嘅批評憎恨。
小丑就戲都講明,係一班社會邊緣人,我相信香港都唔少
金融才俊但係人格低劣蝦蝦霸霸喎,暗示佢d財富都唔方乾淨,雖然係誤打誤撞殺左佢地,但之後佢上節目講果段好清楚表達好多人冇企係人地角度去諗,仲要欺壓弱者,取笑佢地,個體制仲要你乖乖做人比人蝦都唔好出聲!
Joker=天琦
我懷疑你有冇睇套戲
呢個Joker只係勁痴線既痴線佬 誤打誤撞殺左人引發連鎖效應
不如話番工打卡機=港鐵設施
講起又幾似
香港義士所做係追求公義,自由,普世價值有好明確目標,戲裡面既平民只有表達歇斯底里既破壞同仇富,跟本唔可以相提並論。
咪燃抵委天琦,佢係追求公平,自由既社會運動領袖,joker只係悲慘既痴線佬。
負皮劇透
好中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞