獨媒報道:黑警疑似開左真槍,一位手足昏迷

489 回覆
123 Like 16 Dislike
屌佢老母 搞大佢呀 推上國際
屌你老母 搞大佢呀 推上國際
睇新聞啦文盲
手足。唔可以死 ,求下你 ,我唔會再退後 我唔佢俾第2個再中槍
【Now新聞台】早前荃灣有示威者疑中彈要送院,警方消息證實有警員曾於荃灣發射實彈擊中一名示威者
dnlm仲講乜撚野風涼話
贏左都唔撚關你事
你知唔知點解呀?
因為AED機本身會提提人搓定放電呀
佢本身就預左白痴既都識用呀
你話St Johns冇常識?
集氣 頂住呀
真係呢個位吾係中心,心臟其實係中間,cctvb既劇個d打左打右完全係錯
接受現實啦, 唔死人場運動只會原地踏步
cls
http://j2685342.pixnet.net/blog/post/142506812-%E5%BF%83%E8%B7%B3%E5%81%9C%E6%AD%A2%EF%BC%8C%E9%9B%BB%E6%93%8A%EF%BC%81%EF%BC%88%E5%92%A6%EF%BC%9F%EF%BC%89

心跳停止可以分成兩種情況:可以電,跟不可以電!
有的時候心臟不是亂放電,它的電流都是很規律很乖的,但是因為某些因素(血液酸掉、缺氧、低體溫......等等諸多可能性),導致心臟跳不動了所以停止;或另一種可能性,就是心臟的電流已經完全沒有了,一片寂靜(就是心電圖平平的一條線)--這時候電擊是沒有用的,只會造成傷害而已!
所以有的時候醫護人員一直CPR都不電擊,或者AED不肯電擊,是因為不適合。

下次看到電視劇上心電圖一條線結果被電擊的話,請酸他!請用力地酸他!讓全世界都知道那是錯的!!
得啦,你柒夠啦,俾埋你睇,去學CPR好過啦
冷靜 手足有意識
記住block 三毛
五毛 已fact checked
失禁果個在QM。。。
退無可退,只有勇往直前
On9
AED機係會有指示因為想唔識急救既人都用到
但唔代表心跳停係搓而唔係用AED機
AED機會電完先提你下一步再搓同人工呼吸
急救教搓到AED機黎係因為AED機做到人手做唔到既野

唔識就咪撚出聲google下先啦
不過你五毛慣左spin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞