Psycho pass 心靈判官第三季pv 第2彈

139 回覆
17 Like 0 Dislike
有幾多集?
老虛既劇本先係最現實,關鍵在選擇改革還是革命
有冇中字link 好似未有
劇場版有冇必要睇
可以一睇
第一集帶出了經濟省和厚生省合作的關係,順便霜月洗白上位
第二集借用第二季新加入人物帶出了外務省跟厚生省明爭暗鬥的背景
第三集講狡嚙,順便帶出了國外海外難民和移民問題
最後狡嚙決定回國
動花有得dl
男主幾正
我反而覺得成班新角色無乜邊個有好感
第一男主成個sherlock咁 又係推理到好似置身其中咁
超能力根本
但係故事睇落唔錯 有幾條線搞緊 最尾宜落座同霜月唔知搞緊咩
口味可以再重d
肉醬意粉
第一集睇落都幾有誠意
40分鐘做8集其實差唔多等於做一季半
不過好多位都明顯不如第一季

op都算,ed真係完全唔識欣賞

雙男主設定無問題,不過好多鏡頭都想攻女性市場
今集運輸公司兩個高層又係基,結果成套bl番咁

超能力可以接受,講真免罪體質都同超能力無乜分別
不過明明其他鏡頭都畫得幾靚,唯獨男主投影嗰陣個色調好奇怪

都唔期待8集可以成個世界觀收到尾
起碼朱爺同慎也條線好好哋告一段落就好滿足
超能力點同免罪體質呀
明顯係沖方丁唔夠料
沖方丁過去D片,算把啦佢
第一季神作 係因為真係有好多觀點同角度帶到比觀眾
第二季你都見到爛到嘔
係劇場版帶返起
然後今季又係得淡笑,講超能力on99
之前講雙男主,點樣查案 點樣鬥智鬥力
完全係講緊一般人 點樣唔受現帶既制度影響下
都跟隨自己個心 想做咩就做咩
朱爺既角色好似0083既妮娜咁
用第3者既角度 去睇晒成件事
寧願佢好似saw咁,搵人繼承慎也既意志
繼續同一系鬥
第一季既哲理同觀點 真心係發人深省
無得比
百老匯講緊係一班唔知點揀出嚟嘅腦去審視全世界
咁無理由一個現行犯會出唔到犯罪系數
從絕對理性角度出發,百老匯由始至終都係想吸納更多類似聖護嘅人
咁朱爺第一次見到佢嗰陣,直接判定100以上麻醉槍已經可以全劇終

咁諗法免罪體質唔係超能力係咩
佢唔畫啲懶奇幻嘅鏡頭出嚟姐
朱爺玩完記憶回溯之後色相即刻回復,如果加少少特效咪成個超能力咁

今季呢個犯罪投影其實同RDJ拍嗰套福爾摩斯其實無乜分別
搞到成套魔法片咁係沖方丁眼高手低問題
下下講哲理其實都係會出事
我都覺得超能力好on9 第一季真係一步步咁行出黎 就算第二季都仲係推理出黎 今季比我感覺就係寫劇本條友冇料合理咁推個劇情出黎就直接用超能力一野帶過佢唔洗煩
你話依套係新野第一季就冇乜所謂姐 第三季先搞超能力咪低手囉
最大問題係佢寫到無論改革定係革命都行唔通 然後就完左第一季 我認同第一季個劇本真係做得好出色 但係佢次次都寫到唔知可以點收尾咁收尾
今季咪鋪緊點收
其實最後慎也同聖護最後各自各都話
無法想除左你之外其他既人殺
真係代表佢地好了解對方
但兩個亦都代表左唔同既立場
開頭似七宗罪既鋪排
慢慢令朱爺點樣成長
但朱爺係呢段期間都知道有啲野係動搖唔到
即係個系統
所以佢會咁快無事。
而四眼仔 不斷見證同件同老豆比系統判定有問題
但佢相信呢慎也同老豆
亦都令佢不自覺對系統產生疑問
朱爺一直覺得既然個系統已經存在緊
就算點都好 都要盡力保護
而聖護既免罪體質 證明呢個世界重有好多系統detect 唔到既人 我唔覺得係超能力
而聖護亦都係因為長期自己一個人 所以好孤獨
都唔係佢寫 仲有套小圓又係鋪到唔知點收 所以我先話佢係聰明版大河內
如果今季收一定爛尾
鋪緊姐 我覺得會有下季新舊角色出哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞