林鄭對話即時討論區2

5001 回覆
266 Like 10 Dislike
盡左咩責任啦呢臭閪
咁都叫無支持一邊 訓醒未
藍絲連自己對話對象係邊個都唔知 自己係度演講
好人好姐驚黑衫做咩
屌你巴打做咩拍手啊
第19位女士 - 呢家E館咁多人 大家都好擔心安全係咪出到去 呢家咁多人驚狗 // 今日對話 係咪理想? 我唔覺, 得150人? 仲要抽? 仲要得3分鐘? 仲要網上登記? 咁唔識上網既人 點算? 呢家政府係咪有心去解決? 我見到班狗係政治工具 又無人監察班狗濫權 , 監警會做D野係廢又無權 , 班狗可以選擇聽同唔聽 , 係無牙老虎 , 海外專家? 已經有人話 呢件事已經超越監警權力 同有海外專家竟然同狗有不道德交易

第20位男士: 監警會收咁多投訴 黎緊都會有好多投訴 , 熟物理既人都知道 事情解決方法 追唔上投訴速度 只會愈攪愈大 , 政府有能力去改善制度 但你又唔去面對 , 監警會明知自己攪唔掂又夾硬做 , 班狗有法不依 又蹤容下屬亂咁黎
咁公開對話 , 洗鬼咁多狗咁嚴密保安? 係咪我問錯野又拉我去新屋嶺? 我買左機票去韓國 我唔想自殺呀

第21位女士 - 政府係咪諗左方法去平息? 想政府提升透明度 , 兩大訴求 - 一係房屋 樓價太貴喇 如果明日大魚 係爭議 會唔會考收地同填海 起多D公屋 , 希望你唔好為左平息動亂 而針對某類既人 // 希望公屋批快D//// 第二就係教育 希望重推中史科 了解國情 , 政治係唔應該咁快係中小學學生 ,因為佢地仲係好細 , 唔希望老師將自己政見比學生 , 三大建議 : 唔讚成政府派錢 , 要幫中小企 , 第二 解決動亂 但如果推哂責任比狗 我就覺得成為磨心 要其他政府官一齊/// 連儂牆 我係中立 但呢排好多人嘈交 會唔會食環署去解決呢? 我係反蒙面法 (全場拍手) .. 溝通平台恆常化同宣傳

第22位男士 - 唔知你話919宣報對話, 我就即刻報名 估唔到抽到我 , 我諗左幾日 講D咩野 , 第一 你想知道年青人諗咩, 就上連登 (林鄭笑) 第二 想推介本書 , 叫香港城邦論 係陳雲寫 , 最近香港既事 本書一早寫左預計到
2047 林鄭你都90歲 香港應該唔關你事

第23位男士: 我比零分比你地班政府 , 做錯野又唔認錯 ,. 議會又夠票 誰大誰正確 又無問責官員出黎請辭 . 就係識得係到話比機會你地講 , 你地行政會議成員 ,佢地係負責比意見你 但比左咩? 例如十一哥 比左咩? 仲有羅飯 講咩撚野 . 你作為女性 你無反應? 721 722 你地做緊咩? 我自己就睇直播 , 最恐怖 零晨3點幾 見到班狗 入左村 同班人關門傾左段計, 出黎之後就大家散 , 但同時間 , 見到好多白衣人無人查證 無人搜身? 好似之前有兩個女仔渣車比防暴整爛車 仲要比狗拉落去 爆哂粗屌佢地 我接受唔到 咁大對比?!!? 呢家班狗又無委任證 , 林鄭你落行政命令 加返佢地, 佢地會唔會為張建宗 平反 , 721佢話完班狗 但下屬班狗罵返佢轉頭 , 咁樣成何體統呀?

第24位女士 - 政府處理動亂方法有問題 , 例如執法 // 佢同人食飯 睇新聞 , 見到渣電單車司機又比人禁低 , 佢身邊朋友話抵死 , 旅遊低潮 朋友又話賺錢又唔關我事 , 呢D事反映大家政見唔同 關係都好大影響// 示威你地攪左3個月 達左咩? 你班高官又做左咩? 我呢家見到黑衫人圍住叫 我好撚驚
有個阿叔殺氣好重
原來係幫手火上加油嘅
唔該曬啊丫嬸
收嗲啦
佢係咪活係平行時空?
好希望佢行出街有一日會畀黑警濫捕
八婆真係有樣睇
人到中年
咁你講完好快撚啲死
咪扮中立啦
死藍絲
呢條港豬 個腦生草
我發現有d唔係藍,
係真係港豬黎,
你地唔應該咁做存,
咁樣係唔o岩架
扮中立
見黑衫驚
驚咪撚出街
佢冇晒朋友
講撚完未
藍衫巴打點解拍手
同林鄭對話
唔係意見發表會🧐
直接要求偽政府倒台
橫掂都係唔會做
橫掂都係就哂中囯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞