2020 BIG4 recruitment 2

1001 回覆
7 Like 21 Dislike
Not sure. Friend received
佢問你會唔會出席,之後ac兩日前會再出conformation 俾你。
唔明白個問題係邊?
Confirmation *
冇問題啦ching 我發覺係自己數錯日子
中文:係公開場合見到個人,個人對安永有興趣,要向佢介紹下安永
Eng: Scenario--> Having a meeting tmr, suddenly you are asked to go for a business trip tonight
--> write an email to the client and rearrange the meeting.
加埋比15分鐘你寫哂兩篇
利申:2019intake assurance
想問下casestudy discussion一定係英文?
睇in你個人...
我ac grp discussion 廣東話 present 英文 無普通話問題
pi得self-intro英文
不過你個組有人唔識or 廣東話唔係母語就好大機會全英
有無人9月尾做完apt test 交埋doc之後有ac
18 grad 想報big 4
會唔會無機
知唔知會唔會有winter batch?
Assurance 咋
真心估不到
人地都知佢當水泡㗎啦
有冇人做完ey gba之後最近收到manager in?
有冇人dtt audit pi完收到offer
竟然咁都見到!!!!唔知掂唔掂,不過成個interview都用普通話
自我介紹,語言視乎manager要求(我地普通話)。跟住15min case study,自訂語言討論45min(我地組有人唔識廣東話,用左普通話)。跟住出去present15min,一定要英文。30min中英作文各一篇。manager根據每個人cv隨意問問題(語言視乎manager要求,我係廣東話)。最後candidates自由提問,唔計分。
語言咁random 。咁想問介唔介意講下你apply咪 同幾時in
26號交 今日都未收到 係咪收得皮
audit 琴日in
係咪一組8個人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞