講起保良局訓練營,點少得青衣梁植偉

247 回覆
78 Like 0 Dislike
基督書院參加保良局訓練營都算啦,佢個校長仲要推介埋俾青衣梁植偉中學

記得第一次入營果陣,基督個校長仲要去埋梁植偉度睇

梁植偉參加咗之後,就好似撞邪咁樣,係咁參加,1年半內參加咗7次!
無錯,係7次呀!

仲要講「為期兩日一夜的訓練營為學校的正規課程,所有中一同學必須出席。」 必須比人虐待

2016年9月25-26日:中一

2016年9月21-23日:中五

2015年10月12-14日:中五

2015年10月2-3日:中一

2015年5月4-6日:中五

2015年2月8-9日:中三

2015年2月6-7日:中一
訓練營每人大約要比$700-900,我計你中間數$800啦
每次都要全級一齊去,全級4班大約有140人啦
總共去咗7次

即係總共用左$800 x 140 x 7
即係= $784,000

一年半時間送左差唔多八十萬支援虐待學生
青衣人推
識小小教育條例
如果佢寫明係正規課程, 必定要由教師帶領
如果冇教師就係犯教育條例,校長會上身
如果老師在場但冇制止,有受害人正式書面投訴,個老師實釘牌

去果陣有老師同校長
我仲記得比人罰緊果陣,佢地仲要係度笑同影相

係咁做掌上壓

嗌口號唔夠大聲,罰廿下掌上壓
同導師講早晨唔夠大聲,罰廿下掌上壓
行得慢,罰廿下掌上壓
全枱食剩一兩舊餸,罰廿下掌上壓

大家試下維持呢個動作唔比郁十幾分鐘
其實有無得整番個清單,講講邊間中小學參加過訓練營?
總共去咗7次

真係慘每個學生都要比錢受虐待
師弟
師弟

聰哥
總共去咗7次

真係慘每個學生都要比錢受虐待

學校有贊助,基層學生唔洗驚無份
極度懷疑有人從中收左rebate
講真個訓練營係保良局外判既外判商同學校有冇檯底交易真係冇人知
講真個訓練營係保良局外判既外判商同學校有冇檯底交易真係冇人知

如果數到有幾多間學校參加過,同埋每間有幾多間學校參加,就知呢個營幾好賺!
真係要搵ICAC查吓囉,迫學生送錢保良

如果數到有幾多間學校參加過,同埋每間有幾多個學生參加,就知呢個營幾好賺!
真係要搵ICAC查吓囉,迫學生送錢保良

好似話四千幾蚊日薪
前題係識屌學生

嘩屌,好搵到
體罰營去一次都厭多啦,仲要一年半內去咁多次,睇黎梁植偉都唔好得去邊
最撚憎呢啲虐特營
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞