我係召集今日喺始創唱國歌嗰個小薯仔,我有啲嘢想講

385 回覆
319 Like 3 Dislike
首先,多謝咁多位手足願意付出你哋嘅時間過嚟唱國歌,多謝大家嘅付出。

雖然出席嘅人數唔多,不過個場唔算大,個氣勢都算係有啲,氣氛亦良好,今日算係向光復始創邁進咗一小步。

同時,亦聽到有唔少舖頭播國歌響應,喺呢度就唔特別點名啦!

有人表態表示自己深黃,當然亦有人露出深藍嘅尾巴。深藍嘅人並唔係咁易改變到,我可以話畀大家聽始創深藍嘅人係有好多,甚至有深藍曾經講過新屋嶺畀人強姦及殺害嘅人係抵死。小妹覺得呢班人嘅價值觀係已被嚴重扭曲,不分黑與白。

小妹在此強烈遣責呢班黑白不分,跌咗良心嘅一班人。

為咗令呢班人搵返自己嘅良心,小妹現召集咁多位手足星期三晚八點鐘再嚟到始創中心進行大合唱,希望屆時可以有多啲手足出席。

最後,希望大家明白,咁多位手足要改變嘅唔係人,而係理念。Ideas are bulletproof.

再一次多謝咁多位手足

光復香港,時代革命
五大訴求,缺一不可
[行動post]10.1 維港悼念活動 燭光晚會
https://lih.kg/1588919

10月1日
晚上8點
維港兩岸
讓燭光燃點維港
悼念新屋嶺 & 太子831 & 運動中被逼害人士及死難者

平反新屋嶺 平反831
係中共嘅紀念日落鳩佢面

香港人不會忘記

[行動]929細節出左了 唔該文宣 推爆佢 (2)
https://lih.kg/1589858
香港人今次唔可以輸,輸咗,香港就唔再存在。
自己推唔到
1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
始創太過深藍,同埋noise係要擴散,次次朗豪坊係擴散唔到,啲傻閪深藍只會睇自己想睇嘅嘢
推~
感謝
同埋始創其實愈來愈多人行

今日有事早走左
好多戲手足你地肯黎始創
始創有嫁 唔好放棄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞