大鄉里出城.....去左台灣旅行同睇結他

7 回覆
8 Like 0 Dislike
等左好耐啦
多謝....

我8月中都去咗金螞蟻呀!
入面D結他多到,同老婆去,我都掛住攪D二奶而冷落老婆。

另外,入面嘅見聞都值得一講:

1. 台灣樂器店嘅入貨質素及種類,真係比香港好好多。同事頭婆吹水,佢問:「你們香港Tom lee 的吉他不是都很齊全嗎?」我只有回答一句:「徒有虛名。」

2. 台灣樂器店服務態度真係好到無人有!我入到金螞蟻,基於尊重,我先向事頭婆表明來意:「我乃觀光客,到來是為參觀,請問能否拍照和試結他?」事頭婆明知我係嚟混吉,非但無拒絕,結他仲任我玩任我試、更會行開由我自己玩(我拎上手支支貴野)。
比著係Tom Lee?貴野例牌鎖頸唔比你隨意拎上手試,就算比你拎到上手,試五分鐘班sales 即刻變身實Q企喺你後面眼超超。

3. 到臨近離開時,事頭婆知我來自香港,就話:「我在新聞有看到香港的情況。你們香港人要加油哦!支持你們!」聽罷,百般滋味在心頭。

結語:無論係貨物質素、種類多樣、服務態度、至乎人性,台灣樂器店都令我難忘。日後有機會搵到錢,有能力買支精品嘅話,必來台灣!
係同一間
老闆同職員都好nice呀
做乜

出新片 大佬好嘢!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞