又係時間推吓Amazon 平價notebook (21)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
http://www.gaminghk.com/product/gigabyte-aero-17-hdr-xa-i7/

想問係咪唔值得上i9?同埋見加5k有得上埋2080係咪唔值得?
仲有4kmon同144hz大家會點揀?17吋mon睇 其實分別大唔大?
無晒貨
GX531GS-AH76
都係呢到推介既
好用就好用 但上上下堂突然螢幕閃左下
之後個mon就開唔到了
上次壞(都唔知係唔係壞)就係個cpu過熱 好似風扇問題
上年black friday買咗部asus notebook,同加咗條ram
早幾日唔小心跌咗落地,個底蓋跌開咗小小,啪返埋冇事,但開機熄機感覺慢咗好多,平時秒開秒熄,想知咩事
想問下black friday一般幾時開始
因為一月頭會離港,想係走前買部laptop
但我驚等到sales開始會未必一個月送到香港
課金用快運
而家買8th gen 會唔會好傻? 睇中左UX434, 定係等出9th/10th gen?
MSI Prestige 15掂唔掂
今時今日真係無邊部laptop qc係好 咁你第一次整左幾耐 快唔快
可能hard disk or ssd撞壞
asus zenbook pro duo 點睇? 見個雙mon 設計好似都幾實用 但怕好易壞
https://amzn.to/2Nplp5z
諗住買部notebook取代desktop
但係有時會拎出街
呢部買唔買得過
同埋如果唔要screen pad
同價位仲有冇其他值得考慮
https://www.amazon.com/dp/B07M9SN4CD
想問下差唔多價位有冇邊部更好?
同理black friday以往嘅折扣普遍係有幾多?
諗緊等black friday定去馬
整左半個月 因為要訂新配件
不過整完之後好似冇乜改善 (我用hwmonitor check溫度)
呢次又唔知搞幾耐
cpu過熱姐係幾多度
我果部打機長期95-100
係咪遲早出事
我係92-95 之後問左asus support 佢都話唔正常
如果係desktop既話85以上已經有問題 laptop唔知
巴打,知唔知保養時效從幾時開始計
開機、出貨、單日期?
有冇chromebook推介,asus 同 dell 都睇落唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞