突發!東鐵出軌!

886 回覆
210 Like 14 Dislike
無腦藍屍圍爐鳩up姐 政府邊敢屈埋一份
容乜易到時全香港人屙督屎都賴政府呀
早個排先話trump老婆同習近平上床

btw facebook之前先block左500幾個假page,香港平均每日新增9個假page
大家見到記得report呀
冇嚴重傷亡真係不幸中嘅大幸
太子手足顯靈
喺對家賴我哋之前要Push呢一點
話一路都feel到呢個位chok
隔離沙中線禮頓承建商係時候開番工喇。打和唔追究了

可能擺啲831入去
一定要追究黨鐵 滿手鮮血
欄腰出軌,點整呢?
牛軍又準備反CUP
列車表示:屌你班人搞咁撚耐,我自己爆
路軌斷裂
有野想捐可以FB/TG搵我地香港自由之書阿

想支持某間發國難財的五金鋪,但又唔方便親自落去買水買衫? 入黎喇
https://lihkg.com/thread/1573714/page/1

【眾籌】 已集合超過1000名巴絲感想 香港編年史
https://lihkg.com/thread/1379634/page/1

FB: 國難五金, 香港自由之書

痴撚線
一定關佔中事呀
唔係化.....
今程車有冇得退錢?
我就認為有幕後黑手一掌推斷架車啦
721 831 兩單都唔夠?
根本冇可能有人扔到野入去出事個位

睇出事相,個位置大概係一個大框同兩個框嘅中間
如果從天橋扔落去,冇可能可以扔到超過4卡車廂嘅距離咁遠嘅地方
如果從路軌旁扔,更加冇可能,一邊係沙中線地盤,一邊係繁忙時段塞爆車嘅公路

所以,根本唔會係有人扔到入去出事嘅位置

而且如果真係人為,理論上條友一定係炒車前冇耐扔落去,因為前面幾十架車行過都冇事。而當刻番工時間,無論係天橋定公路定地盤,一定有人見到
有fd 錄左做手機鈴聲
強力組織統籌各部門機構, 刻意製造意外, 將831備受關注而唔見咗既, 混入呢次事端中, 從意抵銷831既
又會咁岩 昨日出文
今日出事?

信報:北京底線是不能破壞機場及鐵路
https://lih.kg/1573533

918事件

1931年9月18日下午,日本參謀本部作戰部長建川美次郎抵達瀋陽。傍晚,日本關東軍駐虎石台兵營的獨立守備隊步兵第二大隊的第三中隊離開原駐地,在中隊長川島正雄大尉率領下沿南滿鐵路向南行進到文官屯一帶實行夜間演習。晚上10時20分左右,以副中隊長河本末守中尉和小杉喜一軍曹為首的一個小分隊在瀋陽北面約7.5公里處的柳條湖南滿鐵路段上引爆小型炸藥,炸毀了一小段鐵路。日本關東軍並將3具身穿奉軍士兵制服的中國人屍體放在現場,作為奉軍破壞鐵路的證據。晚上11時15分,日本關東軍自動將南滿鐵路柳條溝鐵橋炸毀,誣指為中國軍隊所為,開始進攻瀋陽北大營。

歷史正在重演 共產黨又搞事
車費double 有突,巴士單程點對點先平過地鐵,下下同你坐33A成個鐘出旺角咩, 紅van 仲要$13

依家都盡量搭巴士架,但呢啲情況真係唯有搭地鐵
好心炒撚咗佢,去邊間邊間出事,黑撚到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞