周杰倫今晚11點新歌,說好不哭

496 回覆
130 Like 98 Dislike
咁講咪姐係佢都承認演唱會冇人想睇佢地
原來我都睇過
聽得出原曲正,編詞
我愛你你愛我,簡單愛
說好的幸福呢之後就回哂塘 以前成隻碟都好聽 依然范特西 葉惠美 家下成隻碟得一兩隻好聽
算吧啦 佢依把聲同唱腔都變曬
個mv準備破百萬

cls
巴打識貨
世界末日同半島鐵盒係神作
最on9係炒價炒到貴一貴睇佢班fd唱
我反而幾鐘意不愛我就拉倒 曲唔錯,係衰歌詞
識貨
基本上成隻八度空間都好正 我去到魔杰座之後就少左聽佢新歌... 誇時代 驚歎號已經唔係以前嘅感覺 即使係明明就 但都好似唔係好鍾意
不愛我就拉倒 個琴底其實好聽, 前奏間奏都好有feel

不過歌詞同編曲好怪
告白氣球原意其實同甜甜的一樣, 比人婚宴播姐
真係唔明點解大陸會咁紅
周興哲咪又係果d progression

周興哲首怎麼了個progression係跟足開不了口, 只係改左節奏
基本上唔落佢把聲都還好

但呢d 簡單melody, 其實不能說的秘密ost 果首「淡水海邊」仲有feel
喺十鳩幾年前周杰倫已經開始緊中國風
同埋佢啲歌都有好濃烈既中華元素,例如范特西既上海一九四三,雙節棍入面句‘東亞病夫的招牌已被我一腳踢開’,本草綱目第一句‘如果華佗在世崇洋都被醫治’
同埋北京奧運嗰陣中國邀請咗一大班歌手合唱北京歡迎你,但就俾姐撚自己唱首自己作既千山萬水,睇得出根本中國嗰邊都主動俾位佢上,同埋佢不嬲有個朵叫‘央視親兒子’
如果其他人奶共係為咗出名為咗賺錢,咁佢奶共就真係愛呢個民族
之前屌保安單嘢 自己炒車

cctv第一時間攬佢 真心 cls

隔離po 踩千山萬水踩到好盡
如果真係咁唔掂 仲唔cut佢首solo
放翻佢入去同jj 單春大合唱
呢part我唔係好明
首歌版權仲俾中國收返,而家姐撚唔俾喺自己演唱會唱
如果真係好似隔離post講到咁差,又點會咁做
以前d 慘歌正撚到

依首 搵到阿信合唱 驚喜都唔夠十一月的蕭邦咁正
個歌名都求9其咁
隔離po有花生
首歌好聽,但d歌詞無共嗚
未遇過一個咁好既女仔
聽個名都覺得唔吸引...
佢舊時啲情歌聽落去真係有種青澀嘅味道,依家不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞