聽日又到星期一要返工受死啦!幾時先到星期五(4)

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
走了
咁佢地幾點走先。7 點內都可以接受啦
我唔識做架!唔好罵我呀!!!我要返屋企呀!!
Day 1 接近準時收工
公司唔洗打卡可以遲到,同事們日日at least遲45分鐘

而我係新仔無咁誇張,遲20-30分鐘就算

每朝返工既時候,見到架地鐵好逼,唔上等下一架

幾十人塞住一部電梯,讓晒啲人上先自己行最尾

行路行到龜速,30幾度汗都唔流一滴
咁多人今日返第一日
幾好呀
岩啊 有好同事好緊要
遇到肯教同有問必答既同事差好遠
同埋fg佢預咗你唔會識好多野 只要肯問應該ok
如果轉工無得再咁樣真係唔知點算
fg返左一個星期想走車程半個鐘,但基本塞個到要一個半鐘先返到去,返工要盡時,放工唔敢走,福利好閪
想問下1個月內no notification period needed隨時打返去講唔做就可以,打比個HR定最後一日返去同個team manager講好原因講唔適合又得唔得
我都諗緊點講同埋同邊個講,唔識面對佢地
我份約寫頭一個月可以即走,你睇下你個份約點寫先
fg返左新工半個月好想走明明d人好nice好肯教,又近屋企但每日返到去都好辛苦
fg返左一個星期想走車程半個鐘,但基本塞個到要一個半鐘先返到去,返工要盡時,放工唔敢走,福利好閪
想問下1個月內no notification period needed,係咪隨時打返去講唔做就可以,打比個HR還是最後一日返去同個team manager講好原因講唔適合又得唔得
都係頭一個月可以即走,第二個月7日,第三個月1個月,即走意思其實係咪個一朝打返去同HR講就得會唔會怕壞印象之類
如果唔係咁差嘅我覺得可以親自返去講聲先走我諗住都係返去講聲,然後打封信話做埋今日唔做
正式少少好d嘅

除非d人好差好仆街一秒都唔願留啦
唔岩就快d走啦
我目標變到等10月1放假
我都係
要訓啦
日日起身返工等放工真係好冇意義
冇錢生活仲冇意義。
我寧願要冇錢但開心
我物欲好低 淨係洗食飯搭車
以前讀書冇錢洗 但真係最開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞