有關朱植雄"義士"一事

92 回覆
4 Like 64 Dislike

我有佢電話同Facebook,我相信我有資格講兩句
我同佢曾經係中學同學
唔算熟但叫做有計傾

我希望大家尊重一下死者
如果因為死者係呢段時間死亡而導致你地有懷疑
我覺得合理,但唔代表你地可以強加"義士"兩字標籤佢
你地強行標籤"義士"俾佢,
同依家黑警話我地係"曱甴"係無乜分別,
除非你有能力證實佢有表達過政治立場,
最少我fb見唔到佢有講(無聯絡多年

我相信大家好希望搵到一啲作為攻擊黑警既罪證,
但死者身邊既人既感受係咪唔駛顧及?
死者已矣,佢身邊既人都好辛苦

我無追唒所有post,但我發現你地睇及"林志偉",如果我無記錯,佢的確係死者既朋友,雖然我唔知道佢現時既職業

希望大家諒解,
無人肯定佢家人或者朋友既身份,
因為呢度係連登,
但你如果一開始就唔尊重佢地,
你叫人地點會願意提供更多資料?

無論如何,RIP,我曾經既朋友

P.S. 我尋晚俾獅子山上既肥媽洗咗腦,成個腦都係"又唔做野~!!又唔讀書~!!",瞓唔著所以出post
不推文

知唔知你敗露左
歡迎指教,你所謂既敗露咗係咩?
你知唔知 林志偉係邊個
香港警察隊員佐級協會(JPOA)主席
依家9up唔洗成本
大家千奇唔好起底!!!
另外個post有佢留言講關於出席遊行嘅cap圖
點解你地上網搵到個人名係警察就代表無同名同性既人?
警察員佐級協會主席林志偉可以做到死者同學?
如果你地咁定性我唔反對
個ac係死者只係一個推測
你地強行標籤"義士"俾佢,
同依家黑警話我地係"曱甴"係無乜分別,

褒義 義士
貶義 曱甴
咩係冇分別?
我地覺得義士係褒義詞,
就要逼死者要接受呢個身份咩?
會唔會成件事有啲唔岩?
死者有冇兄弟?
我無追唒所有post,但我發現你地睇及"林志偉",如果我無記錯,佢的確係死者既朋友,雖然我唔知道佢現時既職業

睇唔明你依段打乜
姐係你話 林志偉(黑警)係佢同學
咁問題就黎啦
呢條友2017年1月讀緊asso 都係18至19歲
2年之後都係20至21歲
同死者23歲 有2年出入
做同學嘅可信性亦極低
黑警唔用義士AC, 用返自己AC?
我反而想問 點解你會覺得佢會對義士呢個字反感
義士呢個詞係對比遊行 和理非 做出更大犧牲既人
死者生前係黃絲 呢加更加懷疑係[被自殺]

其實講真 起一起你底都懷疑你係黑警
#9字頭第一個POST 真係講都唔信
睇完呢個post 一定要查落去
黑警死全家
[重新整合有曬證據]朱植雄義士「被自殺」後再懷疑被黑警屈
https://lih.kg/1569868

林志偉你google search同一時間會出現狗,醫生,律師

你依家係話緊死者朋友係假,仲要係狗

只不過係你地願意相信佢係狗,多過你地願意相信係死者朋友
又一個出黎叫唔好叫死者做義士
真係極有可能係因示威比警察殺死
做咩7對呢個字咁緊張?
怕比新聞報係示威者死左?
你係想講拿不勒斯 真名係林志偉?
反應奇怪到 連義士都可以係講到污名化佢
唯一解釋就係出po者係藍絲親友 但藍絲又點會上特登連登解釋 將搵真相講成係disrespect死者
其實我唔介意你話佢義士,
咁你地從來有無fc過佢係咪義士先?
你未fc佢係咪義士,然後就不斷同人講佢係義士
咁同藍絲啲fake new其實係一樣
我只係希望大家係呢件事上理性啲
其實只要用過連登耐既一睇就知有問題
佢最新個POST同佢成年前既所有留言既語氣都差好遠 仲要用iphone emoji
最重要係佢自己潛水
Whatsapp張圖 星期四下午6點20分最後上線?
邊個有用死者電話?
我都唔知點答你,
最少我呢一刻見到係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞