831 重大突破

739 回覆
678 Like 4 Dislike
Push
大家整理返個Timeline同仔細分番區,好多場面就可以預想得到,好多當時人嘅言行亦有咗合理解釋.
當M字額被圍左係1號CCTV附近時. 差佬講"4個" 意思即係裡面有4個, 而直播畫面裡面係清楚見到有4個係被送往呢區或者係畫面裡面奔跑過,被速龍追打過.
M字額

暈倒男

NIKE拖鞋男

呢三個其實憑片都可以確認咗係圍係呢個位

速龍其實係追緊前面一個但追追下先變咗追暈倒男,制服佢係地之後,速龍係有個動作挑開咗佢嘅面巾,貌似係認人,然後兩條速龍對望咗下(好多人之前就話兩條速龍覺得大鑊,死咗人,其實好可能係捉到佢地要嘅目標), 因為前面捉到果個係往中環車頭果邊放(後面亦睇到防暴問佢嘢), 但暈倒呢個就送咗去相反方向,M字額果個位. 眼利嘅都可以睇到暈倒男係地下嘅時候曾合埋個口,泯咗一泯,後嚟再被速龍押住行,口UP UP.
由於情況特殊,若呢三個都始終無出嚟報過平安,基本上可以假定係被帶入呢區監生處決咗. 一來係因為被圍嘅時候個擺放方式唔對路,二嚟速龍眼望眼,似係發現D乜,諗緊點樣做嘢咁,四圍揾緊地方要處理D嘢, 通常呢D職業認人都好醒好似狗咁,情報果邊比咗料佢,佢一眼就會認到.
有無發覺呢三個都係圍咗面巾,特別照顧送咗去M字額果個位, 同時都係速龍捉到而唔係防暴,被防暴捉果D都帶到中環車頭果邊.
坊傳係三個,咁現場咁多人咁多相機和攝影,唯一最可疑嘅就係呢個位同呢三個人. 至於差佬話裡面有4個,另外一個就唔知係邊個,但無事果個好可能仲會係M字額,因為佢係衝忙之間捉到,未經認人同分類已經係呢個位,咁反而不至於被即場處決.
新屋嶺慘敗 612 721 831
速龍眼望眼嘅動作顯示咗佢地係有目標咁做嘢,情報早就有,線同針亦跟緊目標. 睇咗咁耐有無發覺有D唔知點咁..........因為點解蘋果就正好拍到乘客衝突,正好拍到噴滅火筒,正好拍到中環方向靠車門果兩個CCTV分別被勾斷果一刻,一日24個鐘, 一個鐘50分鐘,一分鐘六十秒...........咁多巧合嘅??
都差唔多啦,大家明講緊乜就得,總有人會比我表達得清楚.
其實你睇返攝錄畫面嘅角度都睇到唔可能係月台果兩部影到嘅啦.果兩部係同列車水平位影嘅.
睇鳩死人,推
暈倒男若係無事,一定要親自企出嚟報平安,因為你唔企出嚟嘅話.
裡面嘅問題就好大,由速龍挑開面巾,然後眼望眼,到單獨隔離區域,訓晒係地亂晒籠,再加埋影住個位嘅CCTV咁玩法.
不禁使人懷疑,並唔係失手打死人疑雲咁簡單,而係即場行刑處決, 就係22:56-23:04呢八分鐘內發生.
你未當真人版福爾摩斯咁睇囉. 真實嘅你無心機睇,鳩做鳩作嘅你就文藝氣息爆棚.
Push
推佢老母
樓主是否有內線料?心水咁清,佩服。
無, 你知人性係點就足夠.
好有心機睇晒你篇文,但想講你分段分得唔好,唔洗咁wor
支持 推
其實係唔係真係未有人出嚟報過平安?
蘋果果個阿俊我就唔係好信,因為你都見到前面分析啦.若果男角真係出事,蘋果一定係有問題.咁佢出賣咗男角,就梗係話佢無事啦.
同埋白衫條細路,按理最易報平安就係佢.
蘋果阿俊根本就無提及過被人掟咗係一邊同人併櫃咁併埋一齊,咁亂籠嘅嘢,佢有乜理由無提? 個CCTV 22:56-23:04八分鐘梗有D嘢發生,佢居然無咩特別嘢講到?
人性?即係自保,但係又良心責備。
樓主,請問中間部cctv鏡頭向中環還是調景嶺?抑或360度?
幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞