請全面抵制黃金/188 金源及寶源代理行貨遊戲及主機

492 回覆
426 Like 8 Dislike

如果你地覺得精品唔覺意share左撐狗已經夠仆街
咁請你地睇下呢間大仆街

抵制方法可以直接購入日版/歐美水貨或者eshop/PSN download

接下來佢代理既大作係FIFA20, 預計9月24日/27日推出實體行貨
呢隻我諗GAME鋪已經order左大量貨,如果唔想玩死良心GAME鋪既可以買埋呢隻行貨先實行抵制行動,然後就要向相熟GAME鋪放風話比佢地知香港將會有一班玩家會長期罷買寶源代理既遊戲同主機,咁佢地自然就會識做入返日版水貨/歐美水貨返黎賣

至於FIFA20之後最大tittle應該就係Pokemon 劍盾,根據上年比卡超/伊貝,日版係同樣支援正體中文,而且封面唔會寫住「精靈寶可夢」呢個支那譯名,所以要點買相信唔使多講

行動目的只有一個,就係要各大廠商撤換香港代理,所以可以的話,請透過不同渠道/語言向日本/歐美廠商說明,或者集體SEND投訴信去香港/亞洲區總公司要求撤換代理商

抵制狗源,由劍盾做起

出黎呀 自由閪!

五大訴求 缺一不可

咁如果想訂switch game ,去邊間訂?
日版 amazon.co.jp送上門,不過會玩遲幾日
歐美版就好多時都快過行貨偷跑
或者直接問相熟GAME鋪有冇日版訂

以我所知信和地庫熱狗可以訂日版,係貴少少但係會快過amazon寄過黎
呢個POST每逢有狗源代理大作推出既日子我都盡量會推上黎

撐狗等仆街啦
push
推 買數位
係行貨霸權,特別係老任
主機,驚,周邊全部都係狗源做代理

PS4都唔弱,熱門大作MHW(CAPCOM), FIFA(EA), 2K, GTA(RockStar), COD(ActVision), Fuckonami都係佢代理
老細成家都係福建人,初初都行以本傷人路線,本身d 資金來源都係不明不白,藍到仆街
唔記得邊年FIFA偷跑撚狗事件已經比高登仔起左出黎

平時要KEEP住係遊戲台第一頁
大作推出日就推佢老味上熱門
出面d日版都要八卦問下d舖同邊個入
我覺得有d日版都係寶源自己做
最穩撚陣得Amazon /其他日本網直接買
Switch行貨初期好似都分兩批貨
一批狗源批比驚鋪既貨,兩年保養
一批港任自己做比兩大日資百貨,一年保養

我都買過D有港任貼紙既日版驚,我估係總公司自己做返
不過由佢地紅磡唔再做保養外判晒之後已經冇晒貼紙行貨,全部都係中文狗源貨

港任又變返同以前未出Switch一樣,名存實亡
有野想捐可以FB/TG搵我地香港自由之書阿

[澄清]國難五金課金問題—照舊課!
https://lihkg.com/thread/1521564/page/1

國難五金專訪 [開鋪事直請留意國難五金FB]
https://lihkg.com/thread/1521301/page/1

【眾籌】 已集合超過1000名巴絲感想 香港編年史
https://lihkg.com/thread/1379634/page/1

FB: 國難五金, 香港自由之書
罷買所有狗源代理行貨直至廠商撤換代理為止
支持
連配件 手制都唔撚買行貨
呢間野我都忍左好撚耐
係時候一齊收佢皮
如果fifa咁大貨,最好全力抵制
務求令佢虧錢虧到仆街
反正水貨都有中文 有時仲平過行貨!
本來都仲返香港買實體 而家唔洗啦
以後買日水美水
以後寧願比多少少買數位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞