[突發] 好似搵到點解消防同狗唔認831有死人

950 回覆
2677 Like 14 Dislike
因為係901死左人呀
睇翻個時間線
(終合毛議員加消防資料)
831 1100 已經有消防到場 處理受驚少女
831 1105 已有大量傷者
831 1130 驅趕記者
831 1143-46 數受傷人數 (當時有一名救護主任加18消防 消防係早前事件入左去)
901 0015 救護report 10傷者 6 red
901 0102 更正7傷者

https://lihkg.com/thread/1563026/page/1

根據翻HA流出個文件
記錄同發生時間係 901 0020-0045
但我見依加佢已經cut左個part 因爲之前佢張圖出左user id
係901 0020-0045 呢段時間
HA個面係confirmed有十個傷者
仲已經分好流 安排左送去唔同醫院治療
十個傷者一定無數錯
但點解去到0102 會得翻7個 好可能有三個已經係0045-0102死左
個時間係相隔15分鐘 你話急劇惡化絕對有可能

加上0045 HA已經收到report 做左分流指示
其實一點幾就應該送得院啦 點解搞到兩點半先送 就係因為中間出左意外

有被捕者曾講過 分別有三名唔同既示威者
比人提早帶走 好多人猜測係1100-1200點呢段時間(因為黃金戰衣係好早around1100就出現 處理疑似火警)

但我覺得實際被帶走既時間應該係 901 0030-0100呢段時間
如果要交cctv就一定要有呢段時間!
而消防 黑警 大大聲話831無死人 就係因為死人個日係901 一直玩語言藝術

今日消防個記者會 答時序個陣就有文有路
答到點解人數不停變 點樣有6個red 有3個無事
就一直答唔排除傷者郁左 數錯
數錯咪數錯 乜叫唔排除!即係佢都唔知係咪數錯
得六條友都話唔記得佢傷勢 無印象點6個red變3個老人痴呆定乜??

推爆佢
推到有真相唯止!

出黎呀 自由閪!

五大訴求 缺一不可

突破盲腸
PUSH 還我 831真相!
五大訴求,缺一不可!
要求交埋呢段!
語言偽術呢家嘢真係好撚柒煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞