《願榮光歸香港》勝利曙光版(管弦樂)

20 回覆
13 Like 2 Dislike
聽左幾個版本,好似都係比較沉重
我又編左另一個版本,編曲上加左D料,改左D和弦,希望呢個版本俾到D曙光嘅感覺大家
希望早日除罩相認
音樂人努力創作,越多版本越好!
香港人加油
(人在外國,搵唔到合唱團同樂團玩)
https://soundcloud.com/user-603303040/qe5dw5ejys5n

出黎呀 自由閪!

五大訴求 缺一不可

次次聽到想喊
留明聽曙光版
啲半音上/下行 得第一次音響上ok 但係無啦啦變左美國啲舊電影配樂咁
可以做革命成功後既編曲
似迪士尼
和弦色彩好個人喜好嘅,voice leading寫得好嘅咩chord都可以用
我會話應該係個midi trumpet聲太鳩所以有啲odd
多謝支持 我覺得比較似pictures at an exhitbition
未成功都可以鼓舞下自己,展望將來
今次一定要贏
從來歷史書都係勝利嘅人寫嘅
贏嘅就叫革命 輸嘅就叫叛亂
我們要名留青史定遺臭萬年就真係睇今舖
希望各位手足唔好放棄,要力爭到底
有朝一日,大家可以除低gear,為勝利乾杯
推一推!用嚟做電話鈴聲 / 鬧鐘唔錯!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞