[失敗風氣收皮啦]呢四樣野已經話俾大家聽,我地今次贏面唔細!

637 回覆
2209 Like 25 Dislike
1.國際戰線
作為一個只有700萬人既城市,由無人知到全世界聲援,衝到上聯合國發言,全世界都知。
中共又係歷史上最弱既時間段,見到我地咁樣都只能含淚做口交部出唔到兵。我地仲可以俾美國擺上做貿易戰既籌碼(奧巴馬時期絕對無可能),推翻中共既機會遠比之前30年大
作為對比,也門內戰打咗4年,死咗近萬人,係國際上都未有香港咁大回響
香港除咗成為民主最前線,而家更成為對抗#chinazi既最前線。只有利用眾多國家既合作(或者俾佢地利用),先可以鉗制甚至打死中共。
下一步:要將香港打造成為對抗赤納粹既最前線,連結其他國家既利益,促進下一次現代版既八國聯軍圍剿。只有將中共打殘甚至解體,香港先有機會生存,否則今次打贏過多十年二十年都會俾人秋後算帳記住政黨解體=/=國家滅亡,我地唔係要滅國,我地係要滅黨

2.勇武戰線
勇武成日俾人恥笑唔夠勇,但係你諗深一層,香港唔同烏克蘭,一個咁和平既國際都市,由6月俾藍絲打極都唔嬲仲會報警,到3個月後私了麻包袋狗局面前斬狗都做齊,其實係一個好迅速既風氣轉變。勇武唔係單指行動,係一種處事態度,而呢種處事態度一改咗就好難番轉頭
尤其隨住狗權無限放大,政權係咁講大話,藍絲咄咄逼人,全民逼住自保,真正既全民勇武已經不再是夢:當你唔自保就會俾休班狗打到半死再落你charge,藍絲打死你無後果,你除咗私了之外都無其他方法
下一步:刷經驗證同練膽,同埋唔好妄想靠和理非去贏。第一步跳閘做起,之後打左膠,打完左膠打藍絲刷經驗值,跟住就係從休班狗到拎武器,最後就係人民力量戰勝狗逐個逐個清算報番咁多手足既仇突破心理關口,全民勇武就唔再係夢想!

3.民意戰線
6月既時候我都仲有民意戰要打,但去到9月呢一剎那,隨住狗權無限放大到危害所有市民既生命,仲企係藍絲個邊既唔係本身做狗就係蠢過隻豬,而黃絲亦知道今次一輸就永不翻身做四等人,係一場破釜沈舟既戰爭。與2014年相比,當時就算金鐘既人俾人打死哂,其他區既市民都無直觀感受;但係多得今次有無數個光復遊行,令市民可以直觀到狗既惡行,所以民意既凝聚力遠遠超乎5年前。因此,我地根本唔駛擔心任何所謂民意逆轉,會係呢個時候跳淺藍既多數都係移民撚嚟,事不關己高高掛起。
下一步:保持每個星期都有活動,逼狗同藍絲繼續曝露醜態;做更多凝聚民意既活動,例如國歌為將來真係有機會自治既時候做好準備

4.網絡戰線
而家最危險既反而係呢條戰線,因為有大量分化撚,冷氣軍師撚,失敗主義撚,fake news撚,屌人撚,負能量撚經常出沒。
下一步:拒絕負面回答!永遠保持獨立思考同正向既回答,負面回答係好爽好發洩,但係你一個人發洩可能就有五個人唔開心,對成個運動係於事無補。同埋記得善用不推文回覆,五毛撚monpo狗食屎[/size=6] 想學點樣開post唔好咁負面請睇呢個:https://lihkg.com/thread/1554374/page/1

總結:
好多人成日拎雨革嚟比較,擔心失民意同和理非導致失敗;又有人拎烏克蘭嚟比較,笑勇武唔夠勇。
其實2014年,烏克蘭,同2019年既運動都係獨立事件,無論國際因素,市民質素,擁有既優勢同劣勢都完全唔同。正因為無人知道咩方法先可以贏,我地先要「兄弟爬山,各自努力」,每個人都貢獻自己認為合適既方法,去搏取個勝利既機會。如果剩係聽民意撚講,我地根本唔會有咁多光復遊行同衝擊,從而唔會令全港市民共同反狗;如果我地剩係聽冷氣軍師只做勇武,我地就唔會有攬炒巴,唔會有國際戰線,唔會有連儂牆。只要你保持住謙虛既心態,做你應該做既野,唔好未經思考就評價人地既行動,咁樣先係真正既各自努力。
我相信只要有呢批香港人,就算成個香港俾人核平,我地可以重建番一個更美好既香港!

出黎呀 自由閪!

五大訴求 缺一不可

大家記住:冷氣軍師,分化撚,失敗撚既post一律block完再不推文回覆
失敗撚只有一個可能性:佢自己本身就係狗,我地失敗就係佢地勝利
推!!!
請即參與:#wtsappforhk campaign (#eye4hk 2.0)
https://lihkg.com/thread/1560141/page/1
已有手足推緊hashtag
有twitter既快啲retweet,無twitter既而家開番個
向外國人宣傳警暴!!!

國際線
1. retweet手足既呢條tweet, 記住comment加#wtsappforhk
https://twitter.com/hongkongers8/status/1171379846447919104?s=21
或者share以下既圖去twitter加一兩張黑警圖!
2. 如果你選擇將10個電話重新打一次出黎,記得加+852
3. 叫埋外國人一齊Report俾WhatsApp聽,增加noise
尾數雙數先係business,單數係正常account
但係兩種acc都違反晒terms of service!!!
班狗想分散投資,不過我地要port到佢一條不留!

祝大家舉報愉快

我願榮光歸香港
推爆佢老母
放多啲活動link落呢到任放唔嬲
正面!要士氣!
呢兩日我地班戰友不知幾激勵,勝利面愈嚟愈大
放多啲活動link落呢到任放唔嬲
只要唔放棄,我地贏撚緊!
只要唔放棄,我地贏撚緊!
仲有一個可能性,他們只是以證錯來證明自己價值
根本就係廢撚又唔敢認自己廢,就想大家一齊輸到時贏咗呢班撚樣一定會當自己好撚英明拯救大局
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞