有出家人到太子現場誦經 並指該處曾死人

427 回覆
2662 Like 21 Dislike
大約post名?
有冇link?
出家人不打誑語
政府班仆街諗唔到點拆而家推個咁嘅「傷者」出嚟
生要見人 死要見屍
其實冇人名⋯ 佢收唔收到燒嘅野同超渡 佢? ( 唔識呢啲野 每次睇到太子地鐵站的相都喊⋯ )
如果佢係嚴重傷者
根據救護消防分法
應該屬於紅色
紅色傷者好多都無移動能力
講緊係嚴重受傷
你幻想下你嚴重受傷到無移動能力嘅時候
會唔會周圍留意其他有幾多個比人急救緊?
清醒有意識可以留意身邊事物嘅時候應該都係醫院醒翻個時啦
而家係講緊站內發生嘅事有問題
事主如果當時真係嚴重受傷(紅色)點會留意到
除非佢係黃色或者綠色傷者啦
Push
我係見到你話有傷者證實831無死人呢個point
所以先覆你
佢係嚴重傷者可以係一個事實
但佢係其中一個嚴重傷者
唔代表無死人
至於點解我上面解釋左

希望大家繼續keep track
唔好因為一個傷者出黎講幾句就斷定無死人
因為如果當晚真係一位嚴重紅色傷者
常理推斷佢係應該唔會留意到身邊發生緊嘅事
又或者咁講
個站咁大
一個嚴重受傷嘅紅色傷者點睇到曬所有事發生?
疑點實在太多
大家要keep住追蹤
還事實真相
無錯,就算係無受傷既人 都無可能睇得哂成個站發生咩事有冇死人等等
唔理解上面位巴打點解咁講

至於上面叫Sonia Ng 既人兄個fb應該唔係流,好多暴大同學都係佢common fd 利申暴大
感謝巴打, 另外 Facebook 見到....
嚴重傷者掛住自己痛緊都唔會留意其他人有冇死到啦
721 831 新屋嶺
屌你今晚金鐘哀悼會冇人講???????
https://lih.kg/1565642
死lor,點解我見都師太突然覺得有女神feel
一日唔公開CCTV
我都已經當係有死到人

願逝去既義士安息
我地會代你地走下去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞