青豆花邊(55)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
仲有冇漏
測試台個段
唔好 quote 文呀
多文到
差咗PeaOS
呢篇例外
醒目 果然係我燒 用腦踢波
原來青豆咁犀利
Copy錯文添
我地青豆集團旗下嘅青豆學校定期舉辦青豆煲飯團增進飲食文化
青豆學校入面更設有青豆愛情教室 一齊教我地嘅成員 盲仔溝到巴士站妹妹
除此之外 我地不少員工對攝影有相當濃厚嘅興趣 於是開辦青豆攝影課程 分享彼此間嘅攝影作品
而且我地又會不定期租車舉辦青豆自駕遊 傳授駕駛知識
青豆集團更於唔知幾多日前上市 名為青豆金融 擴展業務
加上 我地會不定時播映青豆深度遊 帶你遊走印尼 日本等地
為咗我地成員健康著想 我地於青豆深度遊播映後播出青豆健康Tips 俾我地嘅員工食盡好西得黎又兼顧到健康
我地更於空閒日子一齊打機 成立青豆爆機團 就係頭先我地嘅11sir成功爆咗1001
有時夜晚仲會傳出一陣慘叫聲 唔使驚 佢地係青豆叫春團嘅成員 負責叫春 抒發情緒
近日 青豆集團成立「青豆動漫工房」致力於製作仿新X誠畫風嘅動漫 正在積極籌備「你的青豆」及「青豆之子」等電影
青豆集團了解員工電腦過舊影響生產力 公司明白員工訴求 成立青豆砌機組合小組 為員工設計不同砌機組合 務求達致高效率嘅生產力
公司更於係手機界踏出一大步 推出pPhone 採用自家研製嘅Peanut11處理器 媲美Snapdragon855處理器 時脈更高達2.53GHz 為手機界展開一場革命
而且公司嘅一班熱愛作文嘅職員成立「青豆出版社」為一班公司內職員以及追隨佢地嘅讀者有文睇 青豆出版社出版嘅書籍於1樓詳細列明
而因有一班青豆分子成日叫春 為咗阻止佢地不斷叫春 以及鼓勵盲仔 於是係音樂世界入面出現青豆式情歌一派 內容以青豆為主 大慨講述愛青豆嘅故事 其著名作品有 青豆情歌 青豆代表我的心 等歌曲
青豆集團亦開發PeaOS 內置接收青豆資訊 例如生產地嘅青豆品質 青豆大小等 每個icon都用青豆做標誌嘅 功能幾乎同競爭對手Windows 10一樣
青豆集團聽到員工對自己手機嘅上網速度太慢嘅訴求 於是設立青豆無限上網 率先提供KimG驚人網絡速度 更加只有員工可享有該功能
係無意中 青豆集團武器部秘密發明青豆電磁炮 該武器只需3粒青豆 透過青豆中嘅電子分解釋出高能量綠色光束 武器集有高能及連發模式 連發模式則可每秒發射隱形青豆20粒 可謂殺人於無形
另外 有一班鍾意挑戰權威嘅一班職員成立「青豆測試台」大膽地挑戰連仔權威 可以講係唔怕死嘅一班職員
我地嘅軟件開發人員更開發咗「青豆文化apps」 瀏覽有關青豆嘅節日文化同佢地嘅由來 例如青豆節 青豆國國慶日
青豆集團嘅一班員工愛八卦 成立「青豆花邊」討論各個員工嘅心事並建議員工根治方法
係咪好犀利呢 即刻入黎青豆集團成為我地嘅一分子
梗係
歡迎你成為我地嘅一分子
篇文笑死
得閒就會更新架啦
篇野好長
有宗教台的話要開青豆教
成人台呢
青豆教
開過啦
睇黎今日冇咩娛樂新聞 可以訓返個好覺
係喎 姐姐你睇完嗰故未?
前排唔得閒睇
唔緊要啦 慢慢睇
依家仲追緊第一個post好青春好熱血
又有新人啦 你好
好懷念嗰陣嘅時光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞