傳政府於四時宣布成立獨立調查委員會

454 回覆
48 Like 813 Dislike
唔要委員會呀
要香港人權及民主法案!
雙普選再獨立調查委員會!
而家俾人見到個畫面係
唔成立又話唔成立,到成立又嫌呢樣嫌嗰樣

其實係咪當初個訴求起撚錯咗?
冇人話要割,但犯法要負責任都好正常,俾人拉到算佢唔好彩
講嘢咁荒涼都有?比人拉到又比人入到罪係因為你班人係出面辦事不力
無代表性獨立調查委員會
如果真係有獨立調查委員會 + 完全撒回 我估計起碼成場運動都會弱左6,7成

唔係話想放棄義士, 但係如果要鋤班黑警
就唔可以俾政府/藍絲有反擊
例如: 點解我地要釋放哂示威者, 但係要嚴懲黑警 等等

真正要做既係確保呢個獨立調查真係公平中立
無論義士 定係 黑警都要上法庭接受裁決

當然講就容易, 係而家咁極權既社會係咪真係有絕對公平公正無人敢寫包單
被起訴 =/= 入到罪
612冇前線 條例就過左 齋係呢點已經幫左成個香港
唔好話前線縱火有冇罪應唔應該負責任 就算前線殺撚左隻狗我都覺得冇問題
個會咩組成,有咩權力先
同埋五大訴求,缺一不可啊dnlm
agger
612 成功既地方只係阻止到班議員進入立法會,實際上大口狗係可以出notice 改係第二度開會
真正令林鄭暫緩既係Rubio 提出條bill,唔係因為班衝衝子
自己人查自己人?不了
5大訴求 缺一不可!
一日唔全面改革社會體制
無論幾多門面功夫都只係粉飾
其實佢會唔會自己買好多
fake, don't push
我覺得唔會, 琴日先出單買一萬碌伸縮警棍,今日會話調查差佬?
狗棍係狗房自己揸主意,可能無經淋病
唔信,一定係林鄭先落台,再到獨立調查。
黑警死全家!

係真係全家都要死!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞