「古惑仔」期期封面撐示威者, 有買過/打算買嚟支持嘅全部入嚟睇睇內文

176 回覆
254 Like 10 Dislike
自從古惑仔出咗個封面引起好大迴響, 好多巴打絲打都課金支持買返本嚟儲
大家都覺得, 古惑仔作者牛佬撐示威者, 向極權控訴, 好值得支持
但我哋一班有睇開古惑仔漫畫嘅讀者就不敢苟同, 有興趣可以睇睇我哋討論post -> https://lihkg.com/thread/1284698/page/12
我哋認為牛佬係侮辱示威者, 污名化運動, 封面扮撐, 內文就踩
咁到底古惑仔係良心港漫, 定係食人血饅頭呢? 講多無謂, 我哋就貼返近幾期嘅內容出嚟畀大家睇完自行判斷

14年已經知牛佬係牆頭草
連儂牆被打, 係做戲嘅
打麻雀館, 係黑社會私怨嚟
呢啲描寫, 我哋認為係對示威者非常嚴重嘅抹黑
良心港漫?

你哋睇完自行判斷仲要唔要課金畀牛佬啦
多謝分享
今時今日仲有幾多人買實體漫畫睇丫

到宜家都仲未知自己班讀者係咩年齡層 咩政治取向多既話就遲早自動收皮架啦

你靠賣封面 入面內容呃人既話邊會有人買下一期 咁撚簡單都唔識
咪說係
唔好多謝, 大家決定貼出嚟只係希望多啲人認清牛佬有幾良心
佢擺明就係期期封面呃人買, 內文搏人唔睇, 其實就抽水抹黑
希望多啲巴打絲打睇到, 以正視聽, 咪再畀牛佬食人血饅頭
你哋諗下喺連儂牆被襲擊嘅咁多兄弟姊妹俾牛佬咁樣醜化, 仲撐唔撐佢
收到 推到佢仆街
掛羊頭賣狗肉!內容完全係抹黑示威者!牛佬我屌你老母呀!
屌佢老母啦
佢有自由咁畫
我哋都有自由唔買,冇問題

Between其實咁做都幾on9, 封面趕藍絲,內容趕黃絲
仲有邊個會睇
牛撚死全家
牛佬同黃洋達好老友(唔知依加仲係咪咁)
係咪見熱狗無法主導場運動仲要俾連登仔屌返轉頭 所以心有不甘 走去抹黑手足
依嗰台灣人剪左幾條關於反送中嘅感動片段 我地係咪要支持下?
https://lih.kg/1555226
佢擺明係用個封面呃人課金唔睇內文
之前個個吹到要買個封面周圍貼, 買到斷晒市
佢點寫都有自由, 只係希望多啲人睇睇內文, 唔好以為佢係良心港漫, 爭住課金畀佢

認真, 本嘢啲故事好垃圾, 好多巴打都係為情意結先追
支持呀
幫手推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞