今日話自己係美國旗手LEADER果位入一入黎。

414 回覆
1127 Like 58 Dislike
小弟七月開始間唔中有跟下HKAA舉旗。

HKAA早係G20已經有人去日本爭取法案叫緊Liberate HK。
其後被偷橋改做Free HK。算。

兩個幾月親眼見啲人舉美國旗被人白眼,被人搶旗,冷嘲熱諷。但人地HKAA都無出聲,默默地舉,因為佢地只想香港好,被人鬧都無所謂。都算。

但今日真係睇唔過眼,連登無啦啦彈出個旗手leader?話人騎劫。大佬人地準時出發,個咪係到,大家都可以自由發言,我自己都聽左三個宣言,你自己遲到入唔到黎又屈人地騎劫?又話各有各做?定係你想定自己係大台啊?

口講時代革命,香港獨立。連驅逐共黨口號都唔敢嗌,你地點搞獨立啊?唔驅逐共黨又點獨立啊大佬?
大家都係為香港
良性討論plz
不割蓆不分化
//政黨可以有領袖,活動可以有搞手,但旗隊領袖是一個什麼概念?

首先我翻查到的資料陳雲最遲7月8日已經在臉書主張舉美國,最遲7月14日沙田遊行已經有人高舉美國旗(註)。然後8月16日這個人(花旗參)在連登問「816遮打有無人會帶美國旗?」,8月17日這個人又在連登叫「美國旗手集合」,然後到今日9月8日他就自稱自己是「旗隊leader」,控訴別人騎劫,在帖文得到上千讚好。

我再進一步翻查此人過去的帖文,有以下的發現。7月12日,此人(花旗參)在呼籲參選區議會及立法會,內文提到:「到e家仲係度講緊示威遊行先係主線其實真係錯晒......如果我地唔舖排定區議會搵人參選最終都係輸硬」。4月29日,此人(花旗參)發文「其實我唔明泛民抵𨳒同反逃犯條例有咩衝突」內文提到:「我唔理泛民係咪成日關鍵時刻做唔撚到野or係鬼,但呢刻你話因為佢而唔去遊行or反佢,咁姐係想通過?」

我就不評論這兩則帖文,但相信各位大概可以理解這個人的背景吧。

註:更新最遲7月13日上水遊行已經有人高舉美國旗。//
販民連登反雲兵團上線咯
不完美 可接受 要改善
今日好成功 下次做得好啲就ok
無分化,但睇唔過眼,一句熱狗無邏輯屌人就過千like既po,我心諗連登仔點解可以咁低質?
辛苦各位
明白既
家和萬事興
最心痛係咁低質既指控都成二千正皮,有無思考能力?

自己柒左唔去接領事就話人騎劫
感謝樓主以正視聽
反熱狗軍團入黎囉
條友潛到落海底
1)真係咁低質
2)有撚多泛民打手
但其實有另外一個女仔代表所謂主辦做咗嗰個所謂leader要做嘅嘢
支持巴打正視聽
zzz
都冇問題呀
支持HKAA, 不過今日好似係提早左行

其實我係跟HKAA出發,不過兜左一個圈之後唔知係轉右過馬路,跟甩左,俾公園班人叫返入去塞

同埋想順手借post一問點解山上會係咁倒流叫公園出口人流褪返入去
飯民打手會全面進攻
樓主保重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞