[薄大上線] 港大罷課不罷學活動攻略整合

114 回覆
48 Like 0 Dislike

時間緊追,跪求各路手足幫推

知道好多同學討論話呢個禮拜薄大好靜,好似咩都冇做咁,為左重拾一大威名,su同一班手足分別有一堆活動,可以比大家做住先,由於是次活動冇大台,希望更加多手足可以加入討論,出謀獻策。

活動整合:
9/9 1230 大學街人鏈
每日十二點佔領大學街
每日轉堂咆哮

公海加入連結: https://docs.google.com/forms/d/1k64H5nKHs5GVz47JvtwbWMoNe26u4bC74AQHBH-4oMM/

港大人鏈

間間u都有人鏈,作為(前)一大點可以冇,星期一9月9日12點半於黨鐵A2出口天橋集結,整返個joint-faculty and hall chain,夠人自動成鏈,雙線行駛至centen。

由於呢排u-street成日漏水,當日都好極大機會落雨,手足記得當日帶備雨具準備開遮

佔領港大

佔領係和理非必做checklist之首,我哋薄大做唔到暴大,點都執返個「和大」先。

【佔領大學街 | Occupy University Street】

港大人,請肩負時代賦予我們的責任。

Full Gear、Black Bloc為記。
星期一至四,每日十二點,佔領大學街上層。
下午一點,Be Water,自由活動。
學生會將會支持所有同學的自發行動。

不見不散。
光復香港。時代革命。

港大鳩叫

其實好多手足都話如果罷課冇活動同走堂冇分別,所以冇夢發嘅鐘數都會去上堂休息吓,但咁樣唔代表我哋嘅革命會停止。轉堂時間大學街人來人往,港大人一呼百應,只要你開口,一定有手足回返你一句,只要你開一句「光復香港」,一定有手足回你「時代革命」,身為革命之父後人,唔係少少嘢都做唔到掛。

號外:中秋將至,有手足想9月12星期四同港大人齊賀中秋佳節,當晚暫約大家於中山廣場觀星賞月開演唱會。
公海加入連結: https://docs.google.com/forms/d/1k64H5nKHs5GVz47JvtwbWMoNe26u4bC74AQHBH-4oMM/
push
Push
10連推 3/10
10連推 4/10
10連推 5/10
10連推 6/10
10連推 7/10
10連推 8/10
10連推 9/10
10連推 10/10
毒撚冇人理
推呀!
推啊
支持巴打!聲量會成為力量!
push
pish
推呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞