其實充公所有有錢人同中產財產分配比低收入人士

20 回覆
1 Like 23 Dislike
呢場運動應該好快平息?
充公左點解仲要分?
老毛
咩居心呀 想將個問題spin去示威者係低收入,出黎為錢呀
真-共產?
但係唔好忘記好多低數人仕都係大陸狗

唔洗覆樓主條五毛啦
身份證R/M字頭冇
查明雙非仔女冇
廣東話要流利唔俾有口音
97後新移民全部冇
有bno 分多份
算啦,打少d飛機,認真抗爭唔該
廢post
請善用不推文回覆
其實據我所知,支持運動既人有好多都係專業人士同受過高等教育既人,今次係市民對政制既積怨爆發,而唔係對經濟問題既爆發,連我身邊啲藍絲都認為政府派錢都唔會平息到件事,所以究竟樓主係五毛,定係無腦既藍絲?
你意思係專業人士打爆地鐵既野,扑爆人地部車既玻璃?
一國一制,共產?
場運動入邊你淨係見到"打爆地鐵既野,扑爆人地部車既玻璃"?無和平遊行示威?無人做文宣?醫院無人鏈無靜坐?

如果係咁,我只可以話你水平係藍絲入邊都算偏低,一黎睇唔清楚成場運動既根源,二黎對運動資訊既把握亦太過片面。

希望你唔好嬲,我唔係想人身攻擊,只係想大家無論咩政治立場,都可以做一個有頭腦有視野既人。
我唔表示大眾意見. 但我覺得有好多人搞破壞唔係為左公義. 係為左宣洩個人個種對生活唔滿意既情緒. 你地可以當我係on9仔,但好多人做既行為同班三五成群無咩分別. 咩係公義,咩咩法治精神. 當你自己可以用埋私刑對你持相反意見既人咁你同某國有咩分別?當然,都唔想比某國利用變成班佢地好說話. 我只係覺得有意義既討論愈來愈少,文革個種批鬥愈來愈多,好多野根本未查證就當係真.
我當然唔係講緊全部人啦....
可能我講錯野令人誤會我講緊所有人,有感而發
我講聲唔好意思,你地有心既付出我無否定到.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞