█ █ █ █ █有冇跳閘都入黎聽我講兩句,唔該

172 回覆
383 Like 8 Dislike
對於跳閘,連登大致上分左三批人,一班覺得跳閘冇用,一班覺得跳閘有用但唔敢跳,一班跳左閘,但畀人捉時唔識解釋,我想同你地講少少野。

第一,跳閘從來都唔係車費既問題,係要畀個信息畀大眾同港鐵,我地唔妥佢。

第二,唔駛驚跳唔到/kick 親柒,跳閘唔係為型唔型,係為左表態,柒左又點,目的就係唔合作。

第三,好多巴打絲打驚畀黃衫粉衫捉。其實唔撚驚,除非你係畀黑警捉到,如果只係粉衫黃衫,你要做既係大聲企定定解釋點解咁做,然後慢慢行走。跟本唔會有咩後果,就算係畀警察捉到,佢都只能叫你跟返港鐵附例罰錢。請放膽。

第四,畀人捉到,唔好驚唔好荒,無論捉你既係市民、粉衫定黃衫,請企定定大聲講:

「港鐵元朗站唔關車門,太子站封站,日日派車運警察,賺賺埋埋香港咁多錢!轉頭幫手打香港人!沙中線啲螺絲扭返好未!跳閘係表態!」

記住要大聲講出黎,一黎要話畀身邊其他香港人知我地點解要咁做,二黎要嚇一嚇對方,對方見你咁大聲,好少再繼續捉住你,我已經咁樣走甩兩次。當然如果畀狗捉,請乖乖地交罰款,唔好同狗糾纏。

第五,請多跳閘,唔好撞,跳只係逃票,但撞有機會畀人話刑事毀壞。

請支持跳閘,向港鐵施壓,光復香港!
教學:

難度高至底分別係 紅閘藍白色機身>三棍>紅閘灰銀色平身機身
三種同一跳法,但因為紅閘藍白色機身,佢個機身中間唔係平,係前後尖型斜向,對手借力唔穩,要助跑一兩步先跳到。

跳法,兩手準備放在綠色星型位置,急步行前,兩手按落綠色星型位置,兩腳一彈,一齊縮向身,落地,10/10!

最緊要乜?最緊要係唔好怯!唔駛怕跳唔到,跳唔到原地再跳!跳到過到閘為止!

覺得心虛,覺得自己理虧,先會心生恐懼,先會怯!

諗下721元朗站、831太子站、91機鐵,錯既係邊個!

加上用我上圖個方法,唔會失敗,至少我跳咁多次冇一次唔成功/ KICK 親
[行動post] 肯入黎睇9.7點樣揸機場輸精管未 | LIHKG
https://lihkg.com/thread/1545337/page/1

支持
真,表態好緊要,唔係為嗰幾蚊,而香港人都prove咗錢唔係最重要
give me freedom or give me death.
我下個站係天水圍站落車,如有人不敢跳,或想學跳請留言,我帶你
自推
自推
自推
自推
Tui
我岩岩都跳咗一生第一次
代香港人多謝你,請陪養成習慣
請養成習慣,每日兩次,每次一跳,飽肚空肚均可
日日都有跳
利申: 過海
岩岩見到有人跳有人捐就夠膽試左第一次
所以真係好靠大家一齊去俾膽大家
【正視聽】屌撚曬你地班連登仔 五毛支那仔混入連登撚9你地 仲有一千正皮
https://lih.kg/1546979

p牌仔冇人理求幫推
有支那仔扮去美國見議員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞