尋人啟事:想搵 韓寶生,或者佢既親友報個平安

475 回覆
107 Like 3 Dislike
一開始朋友剩係叫我幫佢覆話搵到 之後 話要cap 圖 但朋友話佢唔想公開住 所以我都真係無計
所以無證據大家唔信我 唔出奇 我明白
我唔識佢本人 但我相信我朋友 所以先代佢覆
咁大家照推 證明多啲手足都擔心佢 等佢快啲報個平安
避風頭
最緊要人無事 希望佢快啲可以現到身
手機都玩唔到, 安全得去邊...
Johnny Hon
2010年7月24日 ·
諗多左喇,係時候訓醒
wa,真係唔敢相信,原來自己已經咁大個

時間真係過得太快,真係唔敢相信原來自己已經浪費左咁多

如果到左呢一刻先至發現仲會唔會太遲?

曾經我都試過好有理想,定係應該話自己係太多幻想

諗過第時買個千幾呎單位,月入幾萬幾萬,屋企養狗,買返架名貴房車

到左大個先發現原來自己諗得太多喇

可能我本身就係一個懶人,有好多道理自己好清楚

但係卻唔會去應付,明明知道呢個世界無免費午餐

但係偏偏唔會去努力

我曾幾何時都試過清醒過,只怪方向錯左,眼介唔夠大

有好多事我知道自己係有能力去達到,不過卻唔敢去嘗試同爭取

我唔想到左十月四號先黎提醒自己已經二十歲

或者我真係時候搵一個目標努力去爭取

失敗左唔緊要,只少自己嘗試過

以前我離家出走既時候以為,我既一生就咁就完左,唔會再有將來

大左亦都發現,呢個世界永遠都係度變緊,唔會有野係注定

我唔敢用自己既小小經歷黎判斷一個大道理係咪正確

不過至少我會選擇去相信一個正面既信念

我以前亦都諗過其實只要平平凡凡用自己喜愛既方式去過呢一生就足夠

到左依家先發現呢個諗法唔適用於兩個人一齊過既一生

我諗到一個日子好適合比我去做韓寳生奮鬥人生既起點

我會好好去調整自己既心態同習慣去準備我既奮鬥

亦都會過自己最後既地獄生活

以後都唔再要咁頹廢既日與夜

https://www.facebook.com/JohnnyHPS/about?lst=509468810%3A738851504%3A1568039548
Pish
離家出走,無親無故
有可疑
樓主確定搵到未?接電話未?
有冇再覆過你?
他家人昨日見過韓寶生,已平安

連仔可刪post
證據?
堅定流
聽講佢wtsapp 到而家都係last seen 3/9
無,我同幾個舊同學都覺得好可疑🥺 whatsapp last seen 仲係9月3
我哋就係驚越幫越忙,唔敢上網公開佢相同social media,唔知攞到資料嘅人是敵是友
琴日收到你post?咁琴日啲對話呢?
今日中午時覆
覆一覆 what’s app 好喎

我有消息話連佢父母都失聯
我身邊有人話連佢家姐都聯絡唔到
都知 佢而家好多人幫緊手

我想講係 唔好信上面話佢家姐 張相
我試左 係FB PM 佢 但冇回覆

Tel: 9xx57230
佢一直都無覆WhatsApp同facebook msg,只係覆ig msg

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞