大家跟我一齊嗌新口號

208 回覆
204 Like 87 Dislike
支持港獨,但反對呢個時候提港獨
應該用返佢地既口號

港人治港 高度自治
時代革命依家啲人都嗌慣嗌熟啦
你都痴線。
一來你冇endorse過原來提出口號嘅人就拎嚟當自己嘅
二來佢句口號意思同你完全唔同,你就拎嚟植入自己野

我唔理你真傻定假痴,你要口號就自己諗。
你自己喺一邊嗌自己舉旗我理鳩得你
無錯 香港人係受呢套
就係因為「驅逐共黨,光復香港」嘅後面嗰節撞咗「光復香港,時代革命」
現場嗌過幾次啦,嗌完「驅逐共黨,光復香港」後面會有人接咗時代革命,搞到亂撚哂
你都識講意思完全唔同,咁所以咪係兩個唔同嘅口號,又點解會變成騎劫
我都係覺得你地句嘢好先參考下啫,使唔使咁小氣呀
又香港獨立 騎劫運動
哦 姐係你鍾意就隨時提出
一句放過黎就諗住會成功
你有冇plan? 點獨? 政府內各?
屌你老母 我都係個句10000%支持港獨
但我求下你地唔好再係到發夢 依家根本唔係港獨
兩樣都係嗌完唔會有,但係:
普選全香港都知
獨立需要更多宣傳
港人治港 香港自治
呢個完全ok
一開始咪又係得撤回,後尾先加多四個訴求
你會唔會話加落去嗰4個於求係騎劫?
所有嘢plan好哂先去示威遊行抗爭?
獨立調查委員會有冇plan? 點獨? 請咩人?
雙真普選有冇plan? 點普? 咩選舉方式? 幾多輪投票? 繼續比例代表制? 提名門檻係點?
又話不分化不割蓆不指責,你睇下你依家講緊咩
獨立唔係爭取更多民主自由?
點撚樣呀你
不分化
咁我如果支持警察都係不分化啦
不分化係向運動目的用唔同方法去達成,你根本就已經改變咗個目的。
我講左幾萬次 你哋自己鍾意獨獨飽佢
繼續發夢 搞彎運動
跟我一齊嗌
驅逐共黨,奪回香港
全面自治、香港獨立
[/quote]
你成日都話會搞彎個運動
點解可以咁樣斷言?
你又唔話真雙普選係搞彎運動?
又騎
係中共眼中真普選同港獨有咩分別
後生居多
咁都叫騎劫?
你咁講係咪撤回就可以收工?
另外四大訴求都係騎劫反送中?
定係因為有人肯為呢件事冇咗眼冇咗條命所以就唔係騎劫?
如果我去以死明志,係咪即刻唔算騎劫?
前晚新城市勁多阿叔阿伯阿婆都嗌光復香港時代革命
要救被拘捕咗嘅1117名義士,方法得一個!

1. 9月8日下午兩點美國領事館門口集會,
強烈要求國會通過香港民主人權法案
2. 美國馬上檢視並取消香港特殊關係稅區
3. 中國就無得經香港逃稅&買核武
4. 中國要答應美國要求並給予香港真雙普選
5. 新特首由普選產生,律政司將由新特首委任, 自然不會告義士!

記住一定要去集會,一定要print A4或帶美國旗係手,被外國記者影到旗海! 等美國幫我哋,只有民主先可以贏到極權! 有槍權先有人權! 有核彈先可以同中共談判! 我地一定要贏,如果唔係教大學生會會長,議員,廖機師,陣地陳社工,賴旗手,一眾中大人,城大,港大,浸大,理大,科大同學等等只會白白犧牲! 白白畀人捉咗,白白畀人打鑊金,白白畀人帶上庭,白白畀人審! 只要呢個政權唔改變, 呢個輪迴亦都唔會改變!
但係,唔好灰心, 中共一樣有罩門!逢親政治檢控,只要轉咗個特首就唔會告,好似貪曾,東北案上訴等。 再轉埋個律政司,就更加唔會執上個律政司手尾。唔係冇試過,台灣太陽花學運,最後全部不提告。而家小英仲告返馬英九轉頭,冷血下達行政命令等同殺人!所以一定要改變個政權,我哋就有機會贏!我哋而家輸在冇民主選舉選特首。因為民選特首一定要討好市民!

只要有民主,就一定會翻盤 !唔俾極權大曬!

只要有民主,先可清算黑警! 烏克蘭都可以永久解散親俄特種部隊!

只要有民主,就可以特赦義士,可以不提證供起訴,甚至不起訴!

大家等等我哋,我哋一定會救返你哋出嚟

記住9月8美國領事館2:00集會
不見不散!
不要讓犧牲咗嘅人,冇推進而犧牲!
不要讓林鄭李家超白韞六,繼續當權!
不要讓商家繼續得益,錢係政府春袋,我要攬炒!

#liberateHK
#passHKHumanRightsDemocrazyActs
#abolishHKSpeacialCustomsTerritory
#SayNoToCommunistChina

好! 行政流程係:
今年review完即刻取消特殊稅區。 下年再review, 有雙真普選人權改善,充分回應5大訴求, 先再開返稅區。

大家心底都係想咁
咁係會令到呢場革命贏面變到好低
中共向中国人嘅洗腦就係正正話香港人搞港獨
代表佢哋除咗扭曲我哋嘅訴求做港獨之外 就冇其他招數

如果我哋大大聲叫中共畀返承諾咗嘅嘢畀我哋
佢就唔識再點樣同中国人解釋

加入新口號「港人治港,高度自治」
https://lihkg.com/thread/1543123/page/1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞