林鄭月娥撤逃犯條例 台評:五分之一善意,很可能是五倍惡毒

180 回覆
1215 Like 2 Dislike
好有point
心水清
個撞車比喻唔係幾好
應該係只賠一百
五大訴求 缺一不可
up
始終都係用中文 外國英文翻譯又可能唔同左意思
日文就更加要多解釋 琴日班日本仔仲恭喜
最後一段

戰爭狀態
個比喻唔錯, 幫推
⭐⭐⭐⭐⭐重要⭐⭐⭐⭐⭐

最快兩日,黨鐵就可以刪除831晚太子站cctv,到時你、被防暴圍毆嘅抗爭者同乘客,唔會再攞得返公道。

之前講過無論你係受傷定受驚,都可以向香港警察或港鐵提出民事訴訟,申請要法庭強制命令黨鐵交出831當晚既CCTV。 有法庭命令,黨鐵唔交就係藐視法庭!😡

成班義務律師大狀已經準備就緒,但到而家仲未有任何831受害人contact 義務律師!🤯😔
其實受害人唔使怕有咩隱憂,例如自爆、金錢、時間,義務律師會同你傾咗先,商量吓再決定告唔告,一切內容絕對保密。🤐👌

港鐵每7-28日就會清一次cctv,換言之我哋最快得返兩日去揾證據,時間一過,在場所有人受到嘅傷害、屈辱,將會永遠石沉大海,而毆打你哋嘅武裝分子繼續逍遙法外,無後果地打壓香港市民。

就喺呢兩日,你可以選擇還831傷者一個公道,將黑警暴行昭告天下。

⚠️⚠️⚠️就算你唔喺現場,都請你幫手轉發廣傳,whatsapp,Facebook,IG等,比在場者見到為止。⚠️⚠️⚠️

831受害者請盡快聯絡以下團體:

1. 星火: 9819 0979
2. 民陣: 6549 9452
3. 民權: 9463 2945
7.21之後,對很多香港人而言,逃犯條例已經不重要,他們發現就算沒有逃犯條例,香港政府也跟中國差不多了,亦即如何調查港警失序與落實雙普選才是重點
解釋得太好啦!
警暴每一晚都係度發生
大家唔應該只係係度鬧
反之係要企出黎表態
對抗白色恐怖
罷工你唔敢
跳閘又驚犯法
黑衫又話唔夠衫
戴番個口罩你又肯唔肯?

記住,一切由生活做起,會變成習慣。

不自由,毋寧死
戴口罩,直至贏

口罩,係自由,係權利。

credit: 8.18文宣努力

由聽日起,全民戴口罩
https://lih.kg/1534721
yup, 就係咁
五大訴求!缺一不可!唔該啲媒體唔好代表我哋,話我哋贏咗!至今香港人係贏!條!毛!
唔接受!唔準接受!
五大訴求 缺一不可
好貼切
機車騎士:從你耍流氓的那一刻起,一切就不一樣了,也不可能回得去了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞