聽完林鄭講野,最緊要就係..

46 回覆
46 Like 0 Dislike
就係文宣、文宣文宣啊!

其實林鄭佢一早已講到明政府研判過,淨係作出一兩項讓步係冇可能平息示威,但點解又會突然作出讓步呢? 好明顯就係...

美國既香港人權與民主法案!

而只要政府宣佈撤回,外國傳媒就會大肆報導"修例撤回",之後就算示威遊行繼續,外國人就會唔明點解我地仲示威緊(因為佢地唔係香港,感受一定冇我地深)

所以講行動,我地一定要大力文宣!
對外(國際),我地要同國際友人解釋點解我地唔接受:
"自六月九號過左三個月,香港市民食過催淚彈,有人受過傷,有人失去左眼睛,甚至有七個人失去左生命。
我地追求五大訴求 缺一不可,唔係為反而反,而係我地唔再希望有類似今次政府完全漠視民意既情況發生(水革2.0),我地唔再希望任何港人要再因此食催淚彈,再因此受傷,再失去眼睛,甚至再失去生命"

對內(本地),我地要推九月八集會,以人數(所以我諗當日要行和理非路線先會人多)向政府同國際友人表達"香港人唔會因此放棄,五大訴求 缺一不可 唔係一句空泛既政治口號,我地要落實真普選"
小弟拋磚,希望各位巴打絲打幫手推同討論
(同埋真係唔好改口號做"四大訴求 缺一不可",如果唔係政府逐樣tun,我地遲啲唔通變"一大訴求 缺一不可"?)

五大訴求 缺一不可!
五大訴求 缺一不可
不收貨,繼續爭取。但暫時轉和理非。
巴打呢個都係一個good point,如果林鄭6月9咁講我就收貨,但冇左七條人命+721+831,真係令人好難接受..
up
推呀!!!! 唔係香港人權與民主法案 molamola
同意!!!
今晚就整
大家有咩idea
9月8日 美國領事館見
未贏呀大家

五大訴求,缺一不可
全力外國民宣啊
推 通過民主及人權法對香港人百利而無一害
樓主你幫我推 我實推返你有用既post
8/9要更多人出呀
佢地而家好撚驚人權法通過清算佢地,而家先求饒太遲啦
話比外國人知 香港人唔會袋住先
外國文宣同本地文宣要一齊進行,今日至9月8係關鍵,如果9月8出黎得小貓兩三隻,成件事應該已完
(政府連獨立調查委員會都唔洗真係對唔住兩隻眼七條人命,同埋好多比人打到要送入院既義士同市民)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞