其實要突破困局,依家只有「__」依個選項!

212 回覆
484 Like 17 Dislike
要令警察察覺自己唔單止係打緊一份工;
要令黑社會同藍絲知道拎蛇齋餅粽打人係要付出代價;
要令政府知道一個唔肯承擔責任既政權就應該要被人唾棄;

道理講唔通,就唯有用恐懼打擊。

其實依家我諗無論抗爭者、香港政府、大陸中央政府,都處於一個冇明朗同確切解決問題既方法,而美國侵侵表明過好多立場,都表示會等香港人自己先去解決問題,我覺得依個係一個好明顯既暗示。暗示等緊香港有大事發生既時候,美國佬就會好辦事,為抗爭者推波助瀾。

事到如今,玩火已經唔會令到狗驚(當中一個原因當然係因為未有狗試過火上身),好多狗仲笑住咁排緊waiting list等幾時輪到自己有得開槍,根本從一開始佢哋就係冇人性冇良心既存在。要令佢哋反省開槍既代價、嚴重傷人既後果、仲有我哋已經死咗既手足承受既痛苦——唯有「__」出重圍

天琦係講過要冷靜,要令唔支持我哋既人變成支持我哋。但請唔好因為「__」而同我講咩民意逆轉、過份暴力失去意義。「__」警、「__」高官、「__」黑社會,正正就係一個目前可以做到最大既社會教育行為!當對家日日有人拎住支槍瞄住你個頭,你仲同我講拎遮抵抗就夠、火魔法要對準政權唔好對準身體,你喺到搞笑?咁顧國際形象、咁多潔癖既話,不如鼓吹返大家無限期和平靜坐會唔會仲好:)

要警察集體辭職,要行動升級,要黑社會返廠乖乖地吸毒,要港豬奴隸收聲,要班大陸收錢落嚟搞事既人返歸,唔該,唔好忍,唔好再自我局限,唔好成日諗住用最低程度既武力去對抗。

根本依家唔支持抗爭既就只係得返班「以後成為大灣區人或者甚至係唔知咩人,都唔緊要既中囯豬」。光復香港時代革命,唔係得個講,再任由中囯武警搞內亂,再畀班狗無限武裝升級落去,我哋所有人,真係會自始從歷史上消失

光復香港,時代革命,由你我做起。對抗一個從來都冇底線既冷血殺人政權,我哋點解仲要有底線?假如任由依場抗爭既升級就此停住腳步,我哋仲點對得住以死言諫既義士,仲點對得住自己以後既人生?

補充一句——大家唔好灰心,絕招正在準備當中。

我繼續用P牌出post,有冇人睇、有冇人認同、有冇人推唔緊要,時間會見證一切,watch out。

9月7日 (六) 1PM
機場交通壓力測試 (重考)

香港市民:
✅ 以遊客身份入機場觀賞飛機升降
✅ 唔識路就坐多幾轉車
✅ 必需繳付車資乘坐黨鐵

其他國藉居民:
各有各做, 自由發揮

9月8日 (日) 2PM
香港人權與民主法案集會
美國駐港澳總領事館

香港回歸未定案嫁

借一下位, 純手動po請見諒
話我個PO已完結P牌又一日只可開一個, 搵人幫下手唔該
https://lihkg.com/thread/1534137/page/1

侵侵叫大陸還清朝債卷
大陸唔肯還都仲未知
佢話前朝,唔認佢要還
如果唔駛還,唔認,咁點解要還香港
bloomberg同台灣都有講, 點解香港無黎聲氣
還, 大陸還唔還得起
唔還我地仲係英殖地
就算還都應該係還俾有還錢的政府, 我地就係台灣人
應該還俾承認的一個政權

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-08-29/trump-s-new-trade-war-weapon-might-just-be-antique-china-debt

https://www.youtube.com/watch?v=zdS50W9Aq_Y

全民抗爭,十月一前每日堅持做以下嘅動作。係堅持,堅唔到都要堅持,請發誓你可以堅持成個九月:

1. 永遠抵制任何福建幫以及元朗鄉黑嘅商鋪、藍紅食店、cctvb廣告、黨鐵商埸。仲有記得逢星期五同日都罷買!好重要!記得搭黨鐵都要跳閘!好重要!

2. 低娛樂(閒時要做運動發洩、晚晚十點窗邊鳩叫、拒絕淘寶!)
3. 每日簽最少1個聯署(實搵到)
4. 全民打多條國際文宣戰線 (Twitter, Reddit)
5. 每星期最少參與1次行動,無行動去商場涼冷氣,理性咁教育自由行。
6. 每星期去連儂牆貼3張文宣
7. 出糧提款換美金
8. 唔好買入任何大陸公司股票
9. 轉埋你個MPF去外地基金
10. 不要說推,試著將呢成個訊息copy and paste嚟推post
11. Tag或催你身邊三個人一齊參與
額外事件:練美國歌國。事源 https://lih.kg/1528828

歡迎幫手整合同加事件。加油,相信我哋日日都做到。只有200萬人堅持經濟抗爭先可以制裁佢地。
「_」
希望大家可以用多d「__」字
pp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞