[機密] 9月8日美國領事館祈禱會細節流出!!

152 回覆
112 Like 2 Dislike
見到有人吹雞星期日搞美國領事館祈禱會(https://lihkg.com/thread/1532095/
本身星期日冇嘢做,又係國會復會日前一日,真係極好嘅時機
不過執行上我有啲意見

點行:
其實美國領事館出面好窄,好難容納好多人
而一個和理非嘅活動就最好唔好佔曬條花園道啦,免得啲狗嚟清場
而我哋可以用一個流水式嘅方法,不斷喺佢門口兜圈(遵守交通規則啦)
領事館門口就係斑馬線,可以一路過對面,圍住纜車總站行個圈,過馬路再兜過

叫咩:
兩種啦
口號就英文嗰啲(叫開嘅有「Free Hong Kong, Democracy Now」、「Fight for Freedom, Stand with Hong Kong」,同埋嗰個post有講嘅「Save Hong Kong, Pass the Act」
唱歌都可以,梗係唱美國國歌(請記歌詞旋律)

帶咩:
英文文宣當然要啦,經過纜車站見到外國人可以派,又可以舉嚟影相
另外當然要大量美國國旗,買唔到嘅就print張A4(彩色啦)嘅高舉

另外,要注意嘅係,唔好太過強調Trump,因為美國係兩黨都支持緊香港,唔好偏咗一邊

散水:
唔好搞到美國領事館喇,我哋係嚟叫人支持,唔好搞到人,去中環金鐘和平散去,幫唔幫襯下PP就自己諗喇

不過領事館星期日唔開,會唔會冇人出嚟接信?如果冇人接就由佢
大量文宣推人權法
請瘋狂tweet and retweet

另外8/9去美國領事館請願求派人道支援/過人權法/取消關係法
oh say can you see
tui
光復香港 時代革命
寧鳴而死 不默而生
寧化飛灰 不作浮塵
email大使館話我地9.8係佢門口集會,等佢容易啲安排人出嚟接信?
已經課定大量美國旗 第二日法案一定要過呀
練美國國歌呀大家
908同十一都需要你地嘅歌聲
接左信都要繼續遊,比d野美國既傳媒討論
九月八見
應該加多句口號"Who loss HongKong"
對應返1949年美國放任共產黨佔領大陸
push
幫手推
實用文!大力推!
同意要復會前去表達一下訴求!
星期日唔開點解唔星期六搞無人接信做出黎勁唔好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞