(抗爭基地)好多人都話開左學之後場運動好易死 其實完全相反

208 回覆
1084 Like 1 Dislike
一。就算係暑假都係星期六日先聚得多人
二。每次發完夢大部分都係即刻翻屋企,除左連登同TG就少有其他平台檢討
三。發夢個陣有好多人都唔知可以做咩,搞到好多人鳩企,欠缺心理準備,無方向

以上三大問題好明顯己經係每次發夢都會發生嘅事,而家開左學,情況應該係反而好左:
一。而家學生反而因為多左時間一齊,增加大型討論機會
二。之前完全欠缺場地操練,而家有成個學校範圍可以安全任用
三。而家學生之間交流多左,有經驗嘅人可以互相教導,討論(急救,陣法,肉搏戰,體能,自己嘅位置,對友)

最重要係一大班人一齊,有團隊精神點都大膽啲,靈活啲,強大啲啦,勇武正式招生!

[img]我建議而家可以藉住大罷課,搞個"we connect"大行動,趁唔同學校學生都一齊嘅時候,大搞聯校討論,以個人名義加入討論未來方向,再搞投票。[/img]

每一間學校都係一個基地,學生甚至不需要帶Gear翻嚟示威,唔洗晒時間晒錢啦。拎童軍竹自己拎包索帶翻嚟一齊練road block好過啦,討論如何升級工具,搞科學,練體能,呢啲先係學習。

至於你話阿sir搞鳩你?傻啦,操練,講戰術呢啲點樣禁呢,基本上都係靠嚇,可以唔洗理班廢老喎
紅底?藍絲?二五仔?sorry,呢度係學校,全部自己友,私了仲洗教?
自己推下先
有左咁好嘅平台梗係要好好利用啦
自己推下先2/10
自己推下先3/10
自己推下先4/10
自己推下先5/10
自己推下先6/10
自己推下先7/10
自己推下先8/10
自己推下先9/10
自己推下先10/10
街頭抗爭帶入學校
更加遍地開花
Push
tui
我地就係要林奠跌到成地眼鏡
香港人團火冇熄過
只會愈燒愈旺盛
[澄清]國難五金課金問題—照舊課!
https://lihkg.com/thread/1521564/page/1

國難五金專訪 [國難老闆同一眾員工已保釋,開鋪事直請留意國難五金FB]
https://lihkg.com/thread/1521301/page/1

【眾籌】 已集合超過1000名巴絲感想 香港編年史
https://lihkg.com/thread/1379634/page/1

而家抗爭到左瓶頸位,倒不如大家一齊互相學習進步啦
不放棄
聽日罷課有咩活動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞