發現大陸網會起background DDOS 連登

232 回覆
364 Like 1 Dislike
Push
好耐啦
係咪得我記得,支那router會inject script,每次上網就等於幫支共ddos。就算唔用支那router,佢啲廣告服務都會inject script落其他網站
自由世界網絡毒瘤嚟
唔好上支那網,同用支那廣告服務嘅公司
psuhh
風頭火勢係時候要做驗證Cache啦
同埋中國地區IP一早要Block撚左佢
而家睇係一直window location開連登
連登係時候要做好防御
DDOS得你都係第三第四層架啦
所有API都要做好防CC/IP請求次數都要做好管理
唔係CDN幾勁都擋唔到
仲有做埋X forward up check囉
做左好過冇做
有搵到一個IP係中國既既請求都reject埋佢
仲有想了解下有冇做開load balance
仲有做埋X forward ip check囉
做左好過冇做
有搵到一個IP係中國既既請求都reject埋佢
仲有想了解下有冇做開load balance
P
屌你老母搞到我地連登都冇得上
Layer 7 黎MOTS attack 靠js injection黎玩
detail可以睇返Github比百度搞個單 一模一樣
LM
睇左佢而家寫果個
佢只係行js不停window location開連登 咁撚弱智
做好cache驗證就得
但考慮將來 頭先上面果啲其實都要做好
MOTS 淨係block 地區冇用
Block地區係為左防止其他攻擊
防御係要慢慢做好
即係你上咗支那網,支那人開始入侵你ip,背後利用你嘅裝置幫助下攻擊香港ddos
睇落似係你地每用一次支那網 就會郁到個Script 個Script就會自動發請求出去比連登
希望有大佬再比Idea加強防御
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞